Протести в защита на Желяз Андреев са планирани днес в

...
Протести в защита на Желяз Андреев са планирани днес в
Коментари Харесай

Протести в защита на Желяз Андреев в София и Добрич днес

Протести в отбрана на Желяз Андреев са планувани през днешния ден в София и Добрич.

29-годишният българин, чието изгонване желае Съединени американски щати, бе арестуван от полицията в родния му град Добрич по искане на прокуратурата в Маями. Арестът бе поради следствие във Флорида против 11 обвинени в нарушение на ембаргото за търговия със Сирия. Желяз Андреев, който през вчерашния ден бе пуснат от ареста, е измежду тях поради работата му в прът център в София, през който са продавани елементи за самолети на сирийските авиолинии. Съединени американски щати считат, че са свързани с терористична активност.

Приятелката му Милена Здравкова споделя, че двамата се познават от 2013 година, когато работили дружно в центъра.

" Всеки от нас е контактувал с клиенти по лист, даден му от отдел „ Продажби ”, споделя младата жена пред bTV. Желяз бил чиновник на ниско равнище в прът центъра и механически е обработил продажбата на аварийна част за сирийските авиолинии.

Фирмата, за която работели, била записана в София със седалище в Маями.

" Нашите контракти бяха по българското законодателство и не сме подозирали, че би трябвало да се съобразяваме с непознати закони ", споделя Здравкова.

Протестите ще се проведат пред Съдебната палата в София и Добрич.

Столичният митинг стартира в 18 ч.

" Ще се съберем пред Съдебната палата в София, с цел да попречим на това един почтен човек да бъде екстрадиран в Съединени американски щати по неуместни обвинявания, единствено тъй като си е изпълнявал работните отговорности. Нека се обединим и подкрепим Желяз и справедливостта! ", се споделя в апела за митинга под надпис " Да спрем изгонването на Желяз Андреев! " във Facebook.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР