Протести съпътстват Макрон почти от самото му встъпване в длъжност.

...
Протести съпътстват Макрон почти от самото му встъпване в длъжност.
Коментари Харесай

Франция обяви по-ниски данъци за бизнеса и домакинствата от 2019 г.

Протести съпътстват Макрон съвсем от самото му встъпване в служба.

Още по тематиката
Аве, Макрон

Една година след избирането си френският президент има потребност от резултати, с цел да резервира магията
11 май 2018
Масовите стачки във Франция са първият огромен тест за Макрон

Новият рунд трудови промени на президента накара държавната жп компания SNCF да сковава превоза
3 апр 2018
Франция на първи митинг против Макрон

Недоволството е против провокативната трудова промяна
12 сеп 2017 Френското държавно управление възнамерява да вкара нови данъчни облекчения за бизнеса и семействата. Това разки през вчерашния ден френският министър на финансите Бруно льо Мер при представянето на държавния бюджет за идната година.

Очакванията са еднократните ограничения да качат бюджетния недостиг до 2.8% от брутния вътрешен артикул – рисково покрай 3-процентния предел в Европейски Съюз. От друга страна, това може да повлияе позитивно върху рекордно ниския рейтинг на Еманюел Макрон, които загуби социална поддръжка поради новите стопански промени.

По-ниски налози за по-силна стопанска система

Вследствие на измененията семействата ще получат данъчни облекчения, които сумарно възлизат на 6 милиарда евро от плануваното намаление на осигурителните вноски и локалните налози,
а тези на бизнеса – на близо 19 милиарда евро, написа Reuters. Няма обаче съответна информация за намаляването на ставките за другите налози.

" Икономическите ни резултати са незадоволителни по отношение на тези на европейските ни съседи. Определено не считаме да спрем дотук ", разяснява финансовият министър льо Мер. Мерките би трябвало да насърчат потреблението и вложенията и да окажат позитивен резултат върху френската стопанска система.

Въпреки това данъчните облекчения и по-малкото стесняване на държавните разноски се чака да вдигнат бюджетния недостиг извънредно покрай лимита от 3% от Брутният вътрешен продукт. Без тях той би възлизал на 1.9% от Брутният вътрешен продукт, показва осведомителната организация. През 2018 година за пръв път от 2007 година френското държавно управление съумява да се придържа към задачата на Европейски Съюз.

Според плана на бюджет за идната година се планува нарастване на разноските на държавното управление от 0.6% след инфлацията. Според икономисти намаляващият недостиг значи, че бюджетът се стяга, показва Financial Times. Ръстът в разноските е по-нисък от този на Брутният вътрешен продукт, отбелязва ръководителят на Френския съвет на икономическите съветници Филип Мартин пред изданието.

Бюджетът е изчислен на база на упованията на държавното управление, че стопанската система ще нарасне с 1.7% през тази и идната година.

Точки за Макрон?

Данъчните облекчения могат да подобрят рейтинга на Макрон, който пострада съществено поради икономическите промени и някои изявления на президента. Според гласоподавателите той е " президент на богатите " жители, защото промените на държавното управление се възприемат като ориентирани против служащите. В първата година на поста Макрон също по този начин обезпечи данъчни облекчения за фирмите и за жители с по-високи приходи.

Този месец президентът още веднъж даде съображение за прякора си, казвайки на млад незает човек, че незабавно може да си откри работа, в случай че изиска. Изказването провокира вълна от неодобрение измежду жителите и опозицията. " За него безработните са отговорни за личната си безработица ", съобщи в отговор водачът на придвижване " Неподчинената Франция " и някогашен претендент за президентския пост Жан-Люк Меланшон.

Макрон желае да сведе равнището на безработица до под 7% в края на мандата си през 2022 година В момента то е 9.1% при 10.5% през 2013 година Средната стойност за Европа е 8.2% и едвам 3.4% в прилежаща Германия.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР