Протести няма да спрат разпространението на вируса, нито ще намалят

...
Протести няма да спрат разпространението на вируса, нито ще намалят
Коментари Харесай

МЗ: Протестите няма да спрат вируса

Протести няма да спрат разпространяването на вируса, нито ще понижат броя на хоспитализациите и умрелите от COVID-19. Това се споделя в позиция на здравното министерство в отговор на декларираната по-рано през днешния ден позиция на представители на ресторантьорския отрасъл, заявяващи подготвеност за гражданско непокорство по отношение на влизащите в действие през днешния ден противоепидемични ограничения против разпространяването на COVID-19 в страната.

Министерство на здравеопазването напомня, че тези ограничения са въведени след задълбочено разискване на всяка една от тях с членовете на Експертните препоръки.

Припомняме, че към днешна дата общият брой на болните с COVID-19, които са настанени в лечебни заведения за болнична помощ у нас, е 4 284, а в интензивните отделения се намират 339 от тях и броят им пораства всекидневно. Това постанова краткотрайното въвеждане на противоепидемични ограничения.

Мерките се вкарват по предложение на Главния държавен здравен контрольор, съобразени са с Националния действен проект и се даде нужното време за подготовка за новите условия.

Категорично считаме, че засегнатите от ограниченията физически и юридически лица би трябвало да бъдат обезщетени и обезщетени за наложените им ограничавания и това е позиция, декларирана неведнъж от държавното управление. Затова, преди да ги обявим, поискахме мнения от работодателски, браншови и други организации от всички наранени браншове.

В Министерство на здравеопазването постъпиха над 40 такива мнения, съдържащи оферти за обезщетителни механизми за засегнатите от рестриктивните мерки лица, които оферти са препратени до министерствата на финансите, на стопанската система, на туризма и други, в чиито браншове има въведени ограничавания, за плануваните ограничения да бъдат съобразени доколкото е допустимо и с тези съответни оферти.

Противоепидемичните ограничения са деликатно прецизирани и са по-меки от тези, които се ползват в редица други страни, а резултатите ще зависят от спазването им.

Протести няма да спрат разпространяването на вируса, нито ще понижат броя на хоспитализациите и умрелите от COVID-19.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР