Протестът снощи пред Руското посолство в София беше, за да

...
Протестът снощи пред Руското посолство в София беше, за да
Коментари Харесай

Горан Благоев: Конформизмът е проблем и на българската журналистика, мълчанието ни доказва защо сме на 112 място по свобода на словото

Протестът нощес пред Руското посолство в София беше, с цел да изразим поддръжка към тази смела жена – Мариана Овсянникова, която прекъсна ефира на съветската държавна телевизия с афиш " Не на войната ". Тя измива лицето и на българската публицистика. Нека не забравяме - какъв брой от нас съумяха да кажат на Бойко Борисов за 12 години, че царят е гол? Това съобщи по Нова ТВ журналистът Горан Благоев, който бе един от уредниците на протестната гражданска акция пред съветската дипломатическа задача.

По неговите думи на Север ледът е доста пълен. Това, което направи Марина Овсянникова, е опит да пропука този пълен путински лед.

" Тя е първата, която го направи в медиите. Но откогато стартира войната, по уличите на Москва, Санкт Петербург и други огромни градове излизат хора. За мен доста мощен облик на митинга на интелигентния съветски митинг е една художничка от Санкт Петербург, която е претърпяла и блокадата, и комунизма. Това е 80-годишна бабичка, която стои с плакатите си против войната и против Путин. Всички разясняват арестуването на Овсянникова, а никой не пита какво става с другите, които ги арестуват”, разяснява Благоев.

Конформизмът е огромен проблем и на българската публицистика. Нашето безмълвие потвърждава само, за какво сме на 112 място по независимост на словото, а следващата година може да сме и на по-задно място, уточни още Благоев.

Той посочи, че на митингът в поддръжка на Марина е нямало доста хора, само че са участвали знакови лица, знак на свободата на словото. Благоев подчертава, че огромната полемика, която следва е, какво се случва в двете публични медии – Българска национална телевизия и БНР и какво е тяхното държание към войната, която Русия води против Украйна и рецесията, в която се намира българското общество.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР