Протестът се случва след първата изява на медиците от “Пирогов

...
Протестът се случва след първата изява на медиците от “Пирогов
Коментари Харесай

Родители пак искат оставката на шефа на “Пирогов” заради случая “...

Протестът се случва след първата изява на медиците от “Пирогов ” през вчерашния ден. Лекарите от болничното заведение отхвърлиха да има неточност от тяхна страна и упрекнаха свои сътрудници в подклаждане на напрежение. 

 

“Медицината е просвета, при която всичко, което се прави е добре документирано. Има обстоятелства, от които излиза наяве, че ние сме създали всичко, което сме могли. Поднасям своите съболезнования на майката на Даная. Търпеливо изчакахме да завършат и двете инспекции, с цел да представим и нашата позиция ”, разяснява началникът на Клиниката по неврохирургия в “Пирогов ” проф. доктор Николай Габровски.

Габровски разкри, че при приемането Даная е залитнала и си е блъснала главата в таблата на леглото. Състоянието ѝ обаче не е било притеснително, а приемливо, момичето е било контактно, не е губило схващане, по тази причина не се е наложило да бъде прегледана на скенер. Не е имало подозрение за съществуване на кръвоизлив. Даная е била контактна и в схващане. Дадени са прецизни указания, както и мнение да се потърси спомагателна помощ от хематолог. Лекарите са уверени, че от здравна позиция нарушаване няма.

 

“Всички инспекции показват, че няма неточности. Не бихме могли да създадем нито една стъпка по-добре от здравна позиция ”, безапелационен е началникът на Клиниката по неврохирургия в “Пирогов ”.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР