Протестът днес беше последна стъпка, която можехме да направим преди

...
Протестът днес беше последна стъпка, която можехме да направим преди
Коментари Харесай

Инж. Недев, Браншова камара Пътища: Протестът е за неполучени средства за извършена работа до момента

" Протестът през днешния ден беше последна стъпка, която можехме да създадем преди привършване активността на това Народно заседание ", сподели в " Още от деня " инж. Живко Недев, заместник-председател на Браншова камара " Пътища ".

Заяви, че от година и половина изясняват какво е положението на пътната мрежа, какво може да се случи от " безхаберието на ръководството до в този момент ".

" Тъй като сме инженери, а не политици, чакахме, че ще има схващане и ще търсят експертизата, а не политическото говорене ", акцентира инж. Недев.

Протестът е за неполучени средства за осъществена работа досега.

" Всичко, което е осъществено през последната една година, е направено с 4 инспекции ", уточни зам.-председател на Браншова камара " Пътища ". След всяка инспекция са подписвали съглашение и със служебно, и с това държавно управление, в тези съглашения дейностите са разказани и признати.

" Самото решение на Народното събрание удостоверява, че дейностите, които ние сме ги направили, са осъществени и са признати ", съобщи инж. Недев. И акцентира, че са пуснали фактури за всичко осъществено и са признати от АПИ, документите са утвърдени.

" И те споделиха - ние ще ви платим 50%. Как по този начин 50%? ", попита зам.-председателят на Браншова камара " Пътища ".

Получили са тези 50%, като 20% Данък добавена стойност са отишли незабавно в хазната. " От 600 благ. лева 100 млн. незабавно отиват в хазната ", съобщи инж. Недев.

И разясни: " Дейностите, които са осъществени по настоящи поправки и поддържане, са не повече от 700 млн. лева, като ние чакахме, че това ще ни бъде разплатено, както беше написано в съглашението - до 30 юни ".

Вижте целия диалог във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР