Протест в защита на хижа Амбарица в сърцето на Стара

...
Протест в защита на хижа Амбарица в сърцето на Стара
Коментари Харесай

Протест в защита на хижа Амбарица

Протест в отбрана на хижа Амбарица в сърцето на Стара Планина се организира в София.

Според събралите се довечера хора, актуалният наемател на хижата я е възродил за нов живот.

Снимка: БГНЕС

Емилия Гатева, подписва през 2014 година 5-годишен контракт за стопанисване на хижата, като първите две години са без наем, а облагата наемателят би трябвало да реинвестира. Двете години изтичат, само че наемите не стартират. Затова в този момент Българският туристически съюз си желаят постройката назад.

„ Още първоначално се разбрахме, гратисните интервали, в които да не плащаме наем, да се контролират с анекси през избран интервал от време... В началото имаше подобен анекс и след втората година БТС спря да подписва анексите”, изяснява Емилия Гатева.

Снимка: БГНЕС

Тя възразява против заплащането на наем и при започване на тази годината получава писмо от Съюза, в което я приканват да напусне, а повода - неплащане на наем.

„ Тази година изтече договорът и след приключването на контракта няма нито едно писмо, с което БТС да ме уведомява, че е изминал или те са го прекратили”, показва още Емилия.
Община Самоков за дървената сграда до хижата в Мусала: Тя е изцяло противозаконна Оттам излязоха с решение постройката да бъде отстранена, наемателят ще апелира, а строителните действия при Каменната хижа не престават
От туристическия съюз не отхвърлят свършеното за хижата, само че настояват, че са в цялостното си право.

„ Ако не бъдат изпълнени отговорностите на наемателя, наемодателя е в правото си да го приключи по съответния юридически подобаващ ред”, изясни Венци Росманов – ръководител на БТС.

Надяваме се БТС да откри общ език с Ема и най-много да намерят път към общо бъдеще, съобщи една от протестиращите.

Засега Ема не счита да освобождава хижата.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР