Протест в село до Павел баня.Пред дървопреработвателна фабрика представители на

...
Протест в село до Павел баня.Пред дървопреработвателна фабрика представители на
Коментари Харесай

Жители на Розовата долина протестират срещу цех за формалин

Протест в село до Павел баня.

Пред дървопреработвателна фабрика представители на три обитаеми места се събраха, с цел да заявят, че са против построяването на апаратура за произвеждане на формалин. Хората се тревожат, че това ще донесе голяма щета на околната среда в Долината на розите.

„ Аз съм мощно обезпокоен от това, което се случва в Розовата котловина. От години тук очевидно се вижда изменението на природата. Всички ме убеждават, че няма химическо произвеждане. Не може да произвеждаш формалдехидни смоли и да казваш, че е чисто ”, уточни локален гражданин в ефира на Нова.

„ Протестирам, тъй като желая това райско място да се резервира. С тази промишленост не мисля, че е допустимо, колкото и да ни убеждават ”, добави протестираща. Живеещите в покрайнината са обезпокоени и от вероятни детонации.

От компанията, изграждаща цеха за формалдехид, обясниха, че все още са направени проучвания, които сочат, че производството ще бъде безвредно. Модели на Регионална инспекция за опазване на околната среда сочат, че ще има минимална смяна, само че в нормите, в качеството на атмосферния въздух във връзка с индикатора формалдехид.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР