Протест в Белград срещу Ковид-мерките. Демонстрантите нахлуха в парламентаХиляди излязоха

...
Протест в Белград срещу Ковид-мерките. Демонстрантите нахлуха в парламентаХиляди излязоха
Коментари Харесай

Погроми в Белград след затягането на мерките, демонстрантни нахлуха в парламента


Протест в Белград против Ковид-мерките. Демонстрантите нахлуха в Народното събрание

Хиляди излязоха нощес по улиците на Белград, с цел да стачкуват против стягането на ограниченията против. Президентът Александър Вучич обячи през вчерашния ден въвеждането на нови ограничавания и полицейски час поради рекордния брой новозаразени от последните дни. Демонстрантите не носеха маски, държаха се нападателно, влязоха в конфликти с полицията и нахлуха в сгадата на Народното събрание.

Има арестувани и ранени.

Най-радикалните стачкуващи пробиха полицейските кордони, съумяха да влязат в залата на сръбския парламент, изгориха три полицейски коли и няколко контейнера за отпадък. Полицията употребява сълзотворен газ и друга специфична техника, с цел да разпръсне стачкуващите.

Според Министерството на вътрешните работи към 5 000 души са се събрали пред постройката на Народното събрание. Протестният протест беше проведен от група опозиционни партии, които оповестиха протест на парламентарните избори, извършени в страната на 21 юни.

Опозицията упреква управляващите, водени от Вучич, в несвоевременното осъществяване на тези избори, както и в издаването на разрешителни за доста всеобщи спортни и други събития, при които е невероятно да се съблюдават ограниченията за обществено разграничаване, както преди този момент предупреждаваха специалисти. До този миг Вучич отхвърля всички сходни обвинявания.

Сръбският президент разгласи във вторник вечерта, че ще бъде въведен полицейски час още веднъж от петък до понеделник, както по време на изключителното състояние в Сърбия от март до 6 май. Вучич сподели още, че към 4 хиляди души са в лечебни заведения с COVID-19, а в столицата на Белград медицинските заведения са съвсем цялостни.

Според Министерството на здравеопазването във вторник 13 пациенти с ковид са умряли в Сърбия за 24 часа, което е максимумът за цялата пандемия. Броят на жертвите доближи 330 души, като общият брой инфектирани от началото на пандемията е 16 719.

Сръбският министър председател Ана Бърнабич изрично осъди " вандалщината на политиците, виновни за проникването в сръбския парламент във време, когато страната и здравната система са изправени против вируса COVID-19 ".

Ситуацията в Белград и още четири града в Сърбия е доста тревожна, Белград в действителност е в сериозна обстановка и по тази причина ще вземем нови ограничения, съобщи през днешния ден президентът на Сърбия Александър Вучич в послание към обществеността.

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР