Протест срещу действията на българската полиция и ареста на разследващите

...
Протест срещу действията на българската полиция и ареста на разследващите
Коментари Харесай

Организират протест в защита на арестуваните журналисти

Протест против дейностите на българската полиция и ареста на проверяващите публицисти Димитър Стоянов от уеб страницата " Биволъ " и румънския му сътрудник Атила Бирo се провежда във Фейсбук.
Акцията е планувана за понеделник от 18 часа пред Министерски съвет.
Часове след оповестяването на самодейността стотици хора към този момент са удостоверили наличие на събитието.
Абсурдният арест по сигнал на самите публицисти за заличаване на корупционни документи, не попадна в обедните новинарски излъчвания на трите водещи национални малките екрани - Българска национална телевизия, бТВ и Нова. Това предизвика журналиста Владимир Береану да показа следното в обществената мрежа:
" Гледах обедните вести по Българска национална телевизия, Би Ти Ви и Нова ТВ. Тези " водещи " медии не са чували за ареста на Димитър Стоянов /журналист Биволъ/ и Атила Биро / прочут румънски публицист, RISE Project/ тази нощ покрай Перник. Журналистите са освободени в 5.00 часа сутринта след интервенция на румънски посланик в София. Двамата са били държани 2 часа с белезници. Те са разследвали корупционния скандал ДжиПиГейт за кражба на еврофондове по отношение на по този начин нареченото " електронно държавно управление " /за този скандал, гореспоменатите медии, също не са чували/. Гледах и обедните новинарски излъчвания на 3-те водещи румънски малките екрани. Там всичко това е водеща вест. Заключенията оставям на Вас. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР