Протест след трагичния инцидент с 12-годишно дете, което бе пометено

...
Протест след трагичния инцидент с 12-годишно дете, което бе пометено
Коментари Харесай

Организират протест: Кой е виновен за смъртта на 12-годишното дете в Лясковец?

Протест след трагичния случай с 12-годишно дете, което бе пометено от лек автомобил в Лясковец, провеждат локални поданици, научи GlasNews.bg.

Какво ви съобщихме, нощес 31-годишният водач е пътувал в посока към центъра на града, когато удря момчето, което било с колело. Ударът е бил толкоз мощен, че детето почива намясто. Водачът е открит. Той е преподавател по физическо. Задържан за 24 часа. Алкохолната проба и тази за опиати на лидера са негативни. 

Катастрофата е станала след пешеходна пътека, на неосветен сектор. До преди удара спирачен път няма, той е регистриран едвам след конфликта на автомобила с велосипеда.

Случаят потресе жителите на града и част от тях към този момент обявиха протестна подготвеност.

" Днес в 18:30 ч. пред общината ще се образува митинг против нулевото осветяване на улиците и пешеходните пътеки! Предполагам, че всички сте чули за съдбовната злополука през вчерашния ден! Съжалявам за загубата на родителите и околните на детенцето! ", заяви Силвия Томова.

Под обявата консуматори дискутираха коя е повода за нещастието.

Според мнозина е недобрата просвета на децата за пресичането на улиците, за което се упрекват родителите.

" Родителите нехайстват, не възпитават децата и не ги управляват ", безапелационен е Тодор Т. " Инцидентите щяха да са два през вчерашния ден, в случай че не бях скочил на спирачките поради следващия келеш, който изскача на пътя. Не е до осветлението на улиците (хубаво е да го има) до мозъчната интензивност е. ", счита Велизар К.

" Тя и общината е отговорна, а родителите, че пускат децата си във тъмната част на деня без светлоотразителни знаци вид жилетка, каска, налакътници. Първо родителят би трябвало да обезопаси детето си и след това да търсим общини, кметства и други инстанции. ", мисли Николай Н.

Дори да има доза обосновка в думите на тези поданици на градчето, тонът не дава отговор на напълно пресния драматичен случай. Не е нужно да се употребяват такива груби прилагателни, както и да се ръсят обвинявания още в този момент. Все отново приказваме за дете.

И до момента в който в последно време от ден на ден хора губят живота си поради несъответстващи водачи, тук, най-малко съгласно първичните данни, казусът е различен. Никаквото осветяване в сектора обаче допуска по-съобразена скорост и лидерът също носи отговорност за случилото се. Затова и се снабди с обвиняване. Такава може да се търси и от Общината. В този миг обаче нападките към родителите и детето не са нужни, не са и съответни.

Ако след нещастието и митинга се вземат ограничения, ще е следващият случай " след дъжд качулка ", а в случай че не, може и да вали още.

 

Снимка: БГНЕС

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР