Протест пред сградата на екоинспекцията се проведе в Бургас. Той

...
Протест пред сградата на екоинспекцията се проведе в Бургас. Той
Коментари Харесай

В Бургас на протест срещу изграждане на крематориум

Протест пред постройката на екоинспекцията се организира в Бургас. Той бе ориентиран против построяването на крематориум в региона.

Според стачкуващите, оборудването ще докара до замърсяване на въздуха и водата. Местните към този момент няколко пъти бойкотират плана.

Жителите на Камено и Българово стачкуваха пред екоинспекцията, където се разглеждаше отчета по Оценка на въздействието върху околната среда за построяването на крематориума.

" Околната среда ще бъде нечиста, водите, имаме оранжерии, земеделските земи ще се замърсят ", сподели жителят на Камено Стоян Добрев.  

" Там в действителност е вододайна зона, земеделците в действителност се пробват да вършат екоземеделие, което не знаят по какъв начин ще навреди на производството им и на бизнеса им. Жителите на Камено подозират, че в крематориума няма да се горят единствено тленни остатъци ", съобщи кметът на Камено Жельо Вардунски, предава dnes.bg.

Срещу плана беше проведена и подписка, в която над 2400 души се афишират изрично срещу построяването на оборудването. Протестът беше подсилен и от поданици на Българово, защото теренът се намира сред двете общини.

Инвестицията е за 8 млн. лв., като потенциалът на оборудването планува да се правят 7 хиляди кремации на година. Инвеститорът е безапелационен, че оборудването е от най- съвременно потомство и няма да се откаже от построяването му.

Екоинспекцията в Бургас би трябвало да се произнесе в 7 дневен период по оценката за влияние на околната среда.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР