Протест пред къщата на министър-председателя Бойко Борисов в Банкя се

...
Протест пред къщата на министър-председателя Бойко Борисов в Банкя се
Коментари Харесай

Майки от "Системата ни убива" протестираха пред дома на Борисов

Протест пред къщата на министър-председателя Бойко Борисов в Банкя се организира през днешния ден. Той беше проведен от майките на деца с увреждания от " Системата ни убива ", " Единни сме мощни "  и Росен Миленов, като присъстващите желаеха със викания оставката на премиера. Преди това протестиращите организираха автошествие, което потегли от постройката на Българска народна банка в центъра на столицата.

" От 5 март имаме палатков лагер пред Министерски съвет и защото министър председателят за цяла година не откри мощ, храброст, достолепие да пристигна и да попита: " Вие какво желаете? ", то ние правихме и шествие до Банкя ", съобщи Вера Иванова от " Системата ни убива ". Тя изясни, че е импортирано писмо до Министерски съвет, с което са уведомили Борисов, че през днешния ден ще бъдат пред дома му. " И го провокираме да бъде там и да излезе като мъж при нас " , добави Иванова, представена от БГНЕС. 

Този път обаче не се стигна до напрежение, както на 1 август, когато още веднъж майките от " Системата ни убива " направиха автошествие до премиерския дом и разпънаха там черни чували, с което провокираха гневната му реакция.

Днешният митинг обаче мина още веднъж в отсъствието на Бойко Борисов. По същото време той бе на посещаване в Ямбол, в компанията на финансовия министър Кирил Ананиев и зам.-министърът на районното развитие Николай Нанков, който е най-честият сателит на премиера в джипа му.

В Ямбол министър-председателят направи оглед на градската пречиствателна станция за отпадъчни води в Ямбол, чието създаване следва да бъде приключено през идващите няколко месеца. Съоръжението ще обслужва цялото население на регионалния град. Проектът на обща стойност от близо 29 млн. лева се осъществя главно с европейски средства. Борисов не пропусна да подчертае пред кмета на града Валентин Ревански, който е представител на Българска социалистическа партия, че оказва помощ на локалната власт, без значение от партийната принадлежност. Премиерът похвали и пътя, по който стигна до пречиствателната станция. " Беше срутище, а в този момент към този момент е хубаво. За тези, които употребяват тези прилагателни, да не ме нервират на тази тематика, че такива мога да им ги наговоря... ", вметна Борисов.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР