Протест под надслов Не на насилието над жени! Варна е

...
Протест под надслов Не на насилието над жени! Варна е
Коментари Харесай

Варна на протест заради случая с 18-годишното момиче с 400 шева след насилие от мъж

Протест под надпис " Не на насилието над дами! Варна е съпричастна " ще се организира в морската столица на 31 юли. Той ще стартира от 18.00 ч. пред Съдебната палата на площад " Независимост ".

Повод за демонстрацията е казусът с 18-годишното момиче, което беше обезобразено с макетно ножче от 26-годишен мъж от Стара Загора, с който е имала връзка. Цялата ѝ коса е подстригана с машинка, а носът ѝ е строшен.

Преди месец младата жена постъпва в болница и се постановат 400 шева на разрезите, направени по цялото ѝ тяло.

26-годишният мъж е пуснат на независимост с претекста, че това е " лека телесна щета ". Решението обвиненият Георги Николаев да бъде освободен е било взето от арбитър Татяна Коева.

В събота от Районната прокуратура в Стара Загора оповестиха, че форсират следствието по досъдебно произвеждане за потърпевшото 18-годишно момиче.

" Варна застава зад потърпевшото момиче, което от шока отхвърля да приказва. Варна застава зад майката на момичето, която крие лицето си от боязън, вместо да жигосах садиста, обезобразил детето ѝ? А, в случай че беше вашата щерка? Варна осъжда всеки акт на принуждение!

Затова ще излезем в символ на съпричастност пред съда пл. " Независимост ", пишат уредниците на проявата.

Протестни акции ще се проведат и на други места в страната.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР