Протест на заведенията, които членуват в двете организации Сдружение на

...
Протест на заведенията, които членуват в двете организации Сдружение на
Коментари Харесай

Алибегов: Протест ще има! Отваряме по италианския модел на 1 февруари

Протест на заведенията, които членуват в двете организации Сдружение на заведенията в България и Българска асоциация на заведенията, въпреки всичко ще има на следващия ден пред Министерски съвет. Това разгласи Ричард Алибегов на спонтанен брифинг от неговото заведение в София.

„ Имаше информации сутринта, че сме се отказали от митинга и от отварянето по италианския модел. Е, не сме се отказали. Ние ще отворим на 1 февруари дневните заведения и митинг пред Министерски съвет на следващия ден от 12:00 часа ще има ”, сподели Алибегов. Той изясни, че от 1 февруари неговото заведение ще отвори порти по последните наставления на здравните управляващи, преди да бъдат затворени – понижен потенциал и съблюдаване на отдалеченост.

„ Не мога да ви кажа какъв брой заведения ще отворят, всеки взема решение самичък за себе си, аз ще отворя на 1-ви. Не сме имали покана за среща със здравния министър, ние нашата позиция сме си я споделили, няма потребност от втора и трета среща ”, сподели още ресторантьорът. Припомняме, че по-рано имаше среща сред здравния министър и представители на  Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация. От нея излезе информация, че заведенията ще отворят на 1 март.

На въпрос къде се къса нишката с управляващите, Алибегов сподели, че са се взели решения, които са нагнетили ситуацията.

„ Не бих споделил, че се къса нишката. Министерството на здравеопазването взеха решения, които нагнетиха конюнктура. Защо в хотелите заведенията за хранене работят,  а отвън тях – не, няма разумно пояснение за това деяние. Не може да се нарочват едни обекти за по-сигурни от други ”, сподели ръководителят на БАЗ.

Емил Коларов от другата браншова организация съобщи, че към момента не са изплатени парите, които са обещани.  Той сподели, че не знае за какво има закъснение, като парите за помощ на чиновниците са изплатени единствено за ноември, а в някои по-малки градове отчасти за декември.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР