Протест на таксиметрови шофьори от София пред Столичната община. Те

...
Протест на таксиметрови шофьори от София пред Столичната община. Те
Коментари Харесай

С протест таксиметрови шофьори поискаха увеличение на тарифите

Протест на таксиметрови водачи от София пред Столичната община. Те желаят нарастване на цените. Настояват и за понижаване на налога за таксиметрова активност за идната година.
Таксиметровите водачи от столицата са единни в настояванията си за увеличение на минималните и оптималните цени с 50%.

" Общината би трябвало да ги актуализира един път годишно, а това не е правено от 9 години. Искаме минималната цена да стане 1,15 лева за километър денем и 1.32 лева през нощта ", съобщи Красимир Цветков, ръководител на Националния таксиметров профсъюз.

" Искаме го, тъй като горивото, на което всеобщо карат колите, метанът нарастна 110% за последния един месец. Застраховките през последната година скочиха с 34% нагоре. Затова би трябвало да се трансформират цените, другояче банкрутираме ", съобщи Петър Владимиров от Националния таксиметров профсъюз.

След среща със заместител столичния кмет Кристиан Кръстев стана ясно, че на идната сесия на Общинския съвет на 11 или 18 ноември цените ще бъдат преразгледани.

Шофьорите упорстват и за понижаване на налога за таксиметрова активност,като упованията са това да стане на днешната сесия на СОС до края на вечерта.

Таксиметровите водачи желаеха оставката на шефа на Изпълнителната организация " Автомобилна администрация " Бойко Рановски за това, че по думите ѝ не се оправя с противозаконните транспорти през последните четири години.

Бойко Рановски разяснява настояването за безпричинно и съобщи, че е отворен за разговор.

" През предходната и тази година битката с нерегламентираните транспорти е измежду целите на организацията. Досега имаме над 120 открити случая, при които са свалени регистрационните табели на колите, наложени са насилствени ограничения за лидера и е известена прокуратурата ", сподели Бойко Рановски, шеф на ИААА.

Въпреки това таксиметровите водачи от през днешния ден стартират неопределен митинг с палатков лагер пред организацията, с искане за оставката на Бойко Рановски.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР