Протест на превозвачи от Североизточна България блокира кръговото кръстовище край

...
Протест на превозвачи от Североизточна България блокира кръговото кръстовище край
Коментари Харесай

Превозвачи блокираха пътя за Дунав мост заради нови Covid мерки и задръстванията

Протест на превозвачи от Североизточна България блокира кръговото кръстовище край Дунав мост в Русе. Причината за недоволството е условията на румънската страна за наложителен PCR-тест и документ за ваксина на водачите, както и непрекъснатите тапи на граничния пункт.

" Heпpиeмливo e дa ce иcĸaт РСR тecтoвe или дa ce нaлaгaт 24-чacoви oгpaничeния зa тpaнзитнo пpeминaвaнe. Mнoгo oт шoфьopитe нe иcĸaт дa ce вaĸcиниpaт. Дoceгa тe нe ca били oгpaничaвaни пo тoзи нaчин, така ĸaтo пoчти нe излизaт oт ĸaбинитe и нe ĸoнтaĸтyвaт c мнoгo xopa ", ĸoмeнтиpa тpaнcпopтният пpeвoзвaч Mapиeтa Ивaнoвa пред Rusemedia.

Опашката от транспортни средства е съвсем 7 км тази заран. Това е съвсем всекидневие за хората в региона и извънреден тормоз за близкия град Мартен. Всеки ден е тестване да преминаваш през този път, тестване е и за самите водачи на тежкотоварни коли, които са принудени на входа на Румъния да чакат от време на време по 12, а в редки изключения и по 24 часа.



" Шофьорите висят по 10 часа, работното им време свършва на опашката. Лягат, отново отначало се редят, 10 часа на отиване, 10 часа на връщане, с цел да минеш 100 км да разтовариш в Букурещ и да се прибереш. Новите условия, които вкараха румънците, респективно и нашата страна ще ги вкара, са PCR проби или ваксини, което в допълнение усложнява нашия развой на работа ", разяснява притежател на превозвачески компании пред Българска национална телевизия.

Той заключи, че на 20 камиона това са към 4000 лева разноски на седмица, с цел да се извади на всички PCR, който важи за 3 дни, по тази причина би трябвало по два PCR на седмица на всеки, а в същото време не може да се задължи никого принудително да се имунизира.

Огромни са опашките от тирове и на Дунав мост 2. Това наложи служители на реда да стопират от 14,30 часа през вчерашния ден товарните камион, пътуващи към Дунав мост 2 при Видин-Калафат още в Монтанска област. След като изчакат несъмнено време при Долна Вереница и Доктор Йосифово товарните камиони ще продължат пътя си към Видин, само че няма да задръстват подстъпите към моста към града, обясниха от полицейската дирекция в Монтана.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР