Протест на жители от столичния квартал Мусагеница срещу предстоящ строеж.

...
Протест на жители от столичния квартал Мусагеница срещу предстоящ строеж.
Коментари Харесай

Протест срещу строеж на Петьо Блъсков в столичния квартал Мусагеница

Протест на поданици от столичния квартал " Мусагеница " против иден градеж. Недоволните излязоха на булевардите " Г.М. Димитров " и " Драган Цанков " и блокираха придвижването.

Дните на това дърво са преброени, тъй като стартира ли градежът, то ще бъде отсечено, споделят пред bTV протестиращите.

" Недоволни сме, тъй като господин Блъсков желае тази прелестна зеленина да ни я отнеме, желае да строи някакво високо жилище, което закрива нашите прозорци, аз пребивавам в този блок ", споделя гражданин на вкартала.
Собственикът на терена Петьо Блъсков споделя, че блокът, който ще строи, е с пет етажа, такава е визата за градеж.
" Това е лицето на квартала, това лице ще светне от това, което ще построя - един пететажен блок, с двойно по-големи отстояния от блока, който е зад него. Всичко, което върша, е по закон ", уточни той.


Петьо Блъсков
Законът задължава Блъсков за всяко отсечено при градежа дърво, да засади на негово място четири нови. Теренът е избран за жилищно строителство през 2018 година с решение на Столичния общински съвет. Протестиращите упорстват, че това е зелена повърхност, част от зелената система на града.
" За да твърдим за един терен, че той е от зелената система, би следвало най-малко в един проект - в предишен или в сегашен - той да има подобен статут, сходна обстановка в тази ситуация не е налице ", разяснява Лорета Радева, ръководител на Комисията по околна среда към Столичния общински съвет.
Според комисията по околна среда документите не демонстрират теренът да е със статут на зелена повърхност. Първоначално е бил общинска обществена благосъстоятелност, след това частна общинска благосъстоятелност, а по-късно - благосъстоятелност на Блъсков.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР