Протест на фермери от 26 земеделски организации блокира центъра на

...
Протест на фермери от 26 земеделски организации блокира центъра на
Коментари Харесай

Протестът на земеделците блокира центъра на София, фермерите настояха за оставката на Кирил Вътев

Протест на фермери от 26 аграрни организации блокира центъра на София. Протестиращите настояха за оставката на министъра на земеделието Кирил Вътев. Стигна се и до напрежение откакто представители на бранша пробваха да нахлуят в Министерски съвет и да връчат на премиера Николай Денков настояванията си.

„ За огромно страдание, аз не знам дали тези хора, които подписаха това съглашение, мога да ги нарека сътрудници. Те направиха по незнайни аргументи един ПР на министър Вътев. Те си мислеха, че са постигнали огромен триумф с това съглашение, само че това са една парченце от проблемите в целия бранш „ Земеделие “, сподели по-рано в ефира на Euronews Bulgaria Бойко Синапов, ръководител на Обединени български животновъди.

 

Вижте още във видеото:

 

 

Да се удвои помощта за секторите " мляко ", " плодове " и " зеленчуци ", да отпадне таванът на украинската помощ, да отпаднат налозите върху дотациите, да се промени стратегическият проект, да отпаднат някои от административните тежести върху земеделците – това са някои от настояванията на протестиращите. Най-основното измежду тях е оставката на земеделския министър.

Напрежението на митинга ескалира откакто представители на митинга пробваха да влязат в Министерския съвет, с цел да връчат на премиера Денков настояванията си. В последна сметка бяха позволени четирима от тях, които обаче не са срещнали персонално с Денков. Затова митингите на 26-те организации ще продължат и на следващия ден. Въпреки че министър председателят отхвърли да одобри представителите на бранша, той разяснява днешния митинг.

„ Оставката на отрасловия министър Кирил Вътев не е основа за договаряния, безапелационен беше той. Министър-председателят прикани протестиращите, в случай че имат спомагателни претенции отвън към този момент подписаното съглашение, „ да ги оформят по верния метод “, с цел да бъдат разисквани на среща с държавното управление.

Същевременно Кирил Вътев се срещна с друга част от браншовите организации. На срещата е било реализирано единодушие, оповестиха от пресцентъра на ведомството. От своя страна представители на присъствалите на диалозите асоциациите обявиха, че стопират митингите до сключване на документа.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР