Протекционизмът на САЩ е в разрез с интересите на държавата

...
Протекционизмът на САЩ е в разрез с интересите на държавата
Коментари Харесай

Протекционизмът на САЩ - симптом на параноидна шизофрения, пише китайски вестник

Протекционизмът на Съединени американски щати е в прорез с ползите на страната и e " признак на параноидна шизофрения ", която няма да отмести Китай от пътя му към рационализация.

Това заяви китайска държавна медия, представена от " Ройтерс ".

Пекин продължава да се сдържа в словесната война с Вашингтон в региона на търговията. В понеделник президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп заплаши да наложи 10% мито върху китайски артикули в размер на 200 милиарда $, в случай че Китай одобри реципрочни ограничения на наложените цени върху китайски артикули за 50 милиарда $.

Вчера китайското комерсиално министерство упрекна Съединени американски щати в " колебливост " и предизвести, че ползите на американските служащи и фермери ще пострадат от политиката на Вашингтон.

Държавната медия China Daily разяснява в материал на редакцията със заглавие " Протекционизмът е признак на параноидна шизофрения ", че Съединени американски щати не осъзнават, че бизнесът с Китай поддържа милиони работни места в Щатите и че методът на Вашингтон му вреди.

Англоезичният вестник цитира проучване на Rhodium Group, от което излиза наяве, че китайските вложения в Съединени американски щати са спаднали с 92% до 1,8 трилиона $ през първите пет месеца на годината - най-ниското равнище от седем години.

Китайският таблоид Global Times също излиза с коментар на редакцията. Вестникът написа, че Китай би трябвало да бъде реалист в метода си към Съединени американски щати и да прегледа други тактики, в това число да се концентрира върху вътрешния пазар.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР