Протекционизъм в пакета Мобилност вижда председателят на ПЕС и евродепутат

...
Протекционизъм в пакета Мобилност вижда председателят на ПЕС и евродепутат
Коментари Харесай

Станишев вижда протекционизъм в пакета Мобилност

Протекционизъм в пакета " Мобилност " вижда ръководителят на ПЕС и евродепутат от Българска социалистическа партия Сергей Станишев. Това съобщи той в предаването " Панорама " по Българска национална телевизия.


Според него, такива ограничения изкуствено лимитират достъпа на българските и други превозвачи от Източна Европа до общия пазар.

Не е открит рационален компромис в документа, уверен е Станишев. Това, което видяхме през последните месеци, беше силово налагане, без да се чуват причините на другата страна.

Припомняме, че Европарламентът утвърди и трите промени в пакета " Мобилност ", на които се опълчват българските евродепутати и превозвачи. Гласуването е на първо четене.
 Евродепутатите утвърдиха 3-те неуместни текста в пакета Обновена
Евродепутатите утвърдиха 3-те неуместни текста в пакета " Мобилност "

На първо четене

Според трите текста превозвачите би трябвало да почиват отвън кабината на камиона, който ръководят. Те би трябвало да се връщат в България на всеки 4 седмици. Размерът на командировъчните в това време би трябвало да бъде по отношение на страната, в която превозвачите се намират.

Родните евродепутати оповестиха, ч е ще опитат да създадат всички допустимо тези ремонти да не влязат за гласоподаване в пленарна зала на второ четене от настоящия състав на Екологичен потенциал.

Според прессъобщението на Екологичен потенциал гласуваните промени целят да оказват помощ за обезпечаването на по-добри условия за отмора на водачите.

Станишев разяснява и други настоящи политически въпроси, измежду които и идните евроизбори.

Той подсети, че е посочен от 85% от районните структури на Българска социалистическа партия за претендент за евродепутат, само че дали ще влезе в листата ще стане ясно на Националната конференция на Българска социалистическа партия на 14 април.

Според него в никакъв случай по-рано в Българска социалистическа партия не е имало такова напрежение за листите, което мощно се претърпява от гласоподавателите на партията.

Силното на Българска социалистическа партия е да покаже обществена опция. Това е нашето поле, сподели той.

Непечеливша тактика за него е плъзгането по посока на националистите.
 Нинова не желае Станишев в евролистата на Българска социалистическа партия
Нинова не желае Станишев в евролистата на Българска социалистическа партия

Имал си доста отговорности като президент на ПЕС

Според мен Сергей Станишев не би трябвало да бъде в листата на Българска социалистическа партия за идния евровот. " Това съобщи по-рано л идерът на социалистите Корнелия Нинова.

Тя е безапелационна за мнението си. Според нея Станишев като президент на ПЕС има доста отговорности.

В Българска социалистическа партия силово се постановат еднолични решения. Така Станишев разяснява нейното изявление.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР