Протеини, мазнини, въглехидрати, кето, фастинг, джусинг, детокс. Думи, които неизбежно

...
Протеини, мазнини, въглехидрати, кето, фастинг, джусинг, детокс. Думи, които неизбежно
Коментари Харесай

Колко протеини са ни нужни дневно?

Протеини, мазнини, въглехидрати, кето, фастинг, джусинг, детокс. Думи, които неизбежно влизат в всекидневието и вършат избора на здравословно и рационално подбрано меню съвсем невъзможна. Многото информация дали не е в действителност непотребна, и не води ли до още повече комплициране, що се отнася до това по какъв начин да се храним? И децата въпреки всичко знаят едно - протеинът е значим и необходим и без него не можем!

Когато става въпрос за хранене, може би няма по-голям конструктивен детайл от протеина. Той е главната градивна единица клетъчната ни конструкция. Без него телата ни не могат да се обновяват порастват и развиват.
 И 18 авг 2022 | „ Продължаваме промяната “ ще се яви независимо на изборите на 2 октомври, оповестиха от пресцентъра на партията....
Самият протеин се състои от по-малки молекули, известни като аминокиселини. За да действа вярно, тялото се нуждае от общо 20 разнообразни аминокиселини. Иронията е, че въпреки да създава стотици аминокиселини в течение на един ден, то не е в положение да направи девет от по този начин наречените незаменими аминокиселини. Ние получаваме тези аминокиселини от храните и тук идва повода и през днешния ден да приказваме още веднъж за протеина!

Как да се ориентираме в хилядите препоръки на диетолози и здравни специалисти? Какво количество протеин дневно е нужно на вашето тяло? И що се отнася до протеина важи ли правилото „ колкото повече- толкоз по-добре”? Общоприетото от експертите съответствие е 0,8 грама протеин за всеки кг телесно тегло . И въпреки всичко, в случай че не сте професионален състезател с доста прецизна диета или в случай че здравето ви не изисква в действителност строго вглеждане в количествата - да се придържате към грамажи, ограничения и сметки е прекомерно ангажиращо.

Нека набележим няколко съществени насоки, които могат да са ви от помощ:
месото и рибата са положителни източници на незаменими аминокиселиниг - говеждо, пилешко, пуешко, сьомга - всичко това може да бъде гръбнакът на богата на протеини диетапротеин е допустимо да си набавите и без да консумирате месо - черен фасул, леща, фъстъчено масло, яйца, краве мляко и соево мляко са богати на белтъчини, от ден на ден други възможности на месото се оферират за избралите да са на вегетариански или веган режимдори и да упражнявате интензивно и да прекарвате часове във фитнеса, да се изтощавате с дълги кросове в парка и да слугувате на задачата „ плътно и мускулесто тяло” е значимо да не прекалявате. Особено деликатни би трябвало да сте с шейковете и предлаганите като доста потребни добавки


Да обобщим - пълноценно хранене, рационални количества и придвижване са най-хубавата композиция! Ако седите на дивана и пиете протеинов шейк, няма да извършите супертяло, уви. Не яжте прекалено много и балансирайте количествата белтъчини. Не пропускайте въглехидратите, зеленчуците и други храни с високо наличие на фибри.

Друг значим фактор е какъв брой и какво тялото може дейно да употребява. Телата ни имат безконечен потенциал да задържат мазнини, само че не съхраняват протеини. Много по-добре е да разпределите протеина си през целия ден, като постоянно ядете малко по време на разнообразни хранения, изключително в случай че упражнявате доста и би трябвало да продължите да възстановявате мускулите. Яйца заран, парче риба на обяд и паница за вечеря с, да речем, пиле, броколи и ориз е верният метод.



Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР