Проституцията в Германия е легална от 2002 година, но въпреки

...
Проституцията в Германия е легална от 2002 година, но въпреки
Коментари Харесай

Проститутка с богат опит откровено разказа за подвизите си в Германия

Проституцията в Германия е легална от 2002 година, само че все пак не се е трансформирала в нормална специалност. Затова множеството професионални проститутки избират да не обявяват метода, по който си изкарват парите, написа "Дойче Веле ".

46-годишната Ундине де Ривиере, продажница от Хамбург, е по-скоро изключение.

Тя драговолно се съгласи да даде изявление за Дойче Веле. С нея беседва Никита Жолквер.

- Разкажете, апелирам, малко за себе си. Откога работите в тази сфера?
-Оказвам полови услуги към този момент към 25 години. Живея и работя в Хамбург. През 2013 бях една от основателките на професионалния Съюз за еротични и полови услуги, който пази ползите на някогашни и сегашни секс-труженички.

- Как станахте професионална продажница?
- Когато следвах, един мой състудент ми призна, че от време на време употребява платени полови услуги. Заинтригувах се и го помолих при случай да ме вземе със себе си в стриптийз-клуба. Там приказвах с мениджъра, който сподели, че непрекъснато търси девойки. Така можех да си докарвам нещо в допълнение по време на следването. А по-късно открих лична компания за полови услуги.

- Често се счита, че проституцията е обвързвана с престъпната сфера, опиатите и така нататък
- Нямам нищо общо с незаконния свят. Решението ми да стартира работа като стриптизьорка беше напълно умишлено. То не ми попречи да последвам в университета и да завърша физика. А след дипломирането си започнах да мисля с какво да се занимавам по-нататък. Реших да опитам да оказвам полови услуги на цялостен работен ден. Така и продължих.

- И плащате налози като всеки различен едноличен търговец?
- Разбира се - и ДОД, и налог оборот. Имам касова книга, в която протоколирам приходите и разноските. Водя счетоводство в сходство с условията на финансовите служби. Имам и данъчен консултант, който ми оказва помощ при попълването на годишната данъчна декларация.
- Някои назовават Германия "публичния дом на Европа ", тъй като проституцията е легализирана от 2002, половите услуги са елементарно налични и относително евтини…
- Много хора идват в Германия, с цел да се възползват от половите услуги или да предложат такива, тъй като правните рамкови условия тук са по-либерални или най-малкото не са толкоз неприятни, колкото в други страни. За страдание, признатият през 2017 година Закон за отбрана на проститутките е крачка обратно в това отношение. Ние изрично не сме съгласни с този закон.

- Защо него одобрявате?
- Той задължава всички секс-труженички да се записват, да получат особено уверение и постоянно да го носят със себе си. Тази процедура влиза в несъгласие с правилото за отбрана на персоналните данни, които в тази ситуация са доста деликатни, тъй като оказването на полови услуги към момента се жигосва от обществото. Много от нас желаят сами да вземат решение кой да има достъп до тези сведения и кой - не. Смятаме, че този закон опонира на европейското право и ще проверим дали е допустимо да предприемем правни ограничения против него.

- Но не си ли противоречите сама? От една страна сте за публично самопризнание на специалността "проститутка ", от друга - не желаете проститутките да обявяват своята активност.
- Всеки човек би трябвало да реши самичък. Някои могат да си разрешат оповестяване, тъй като в тяхното обществено обграждане се отнасят към специалността с толерантност, други - не. Никой не би трябвало да бъде принуждаван. А Законът за отбрана на проститутките ни лишава от правото на осведомително самоопределяне.

Освен това разрешава без каквито и да било учредения или съмнения да се вършат контролни инспекции на всички пространства, в които се оказват секс услуги - без значение дали става дума за обществен дом или за частно жилище, какъвто е моят случай. А Конституцията сякаш подсигурява неприкосновеността на жилището.

-Но може би има учредения за осъществяването на тези инспекции? Какво бихте споделили за търговията с хора, за насилствената проституция, за която немската преса постоянно написа?
- Колкото и ужасяващ да е всеки случай на търговия с хора, сутеньорство и насилствена проституция, тези неща не са всеобща процедура.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР