Прословуто е променливото настроение на мартенското време. Неизменна е обаче

...
Прословуто е променливото настроение на мартенското време. Неизменна е обаче
Коментари Харесай

Нова Загора започна месеца с мартеници за здраве от Баба Марта и пролетна украса

Прословуто е изменчивото въодушевление на мартенското време. Неизменна е обаче необятната усмивка на Баба Марта в първия му ден. За да насочи своя привет, тя се беше приготвила и тази година и дойде рано-рано на 1 март от с. Асеновец. Заедно със своите лъчезарни и работливи внучки, тя стъпи първо в постройката на Община Нова Загора, с цел да закичи с мартеници кмета на Общината Галя Захариева и общинското управление, а по-късно и всички общински чиновници. Своята първомартенска разходка те продължиха в града, с цел да зарадват новозагорци, закичвайки ги с мартеници с надпис „ Аз обичам нова Загора “.



И тази година общинското управление не е не запомнило да се погрижи за пролетното въодушевление. В очакване на пролетта, Нова Загора към този момент ни радва с новите си другари – обичаната на всички генерации Баба Марта и красивите Пижо и Пенда. Те приветстват жителите и гостите на града със своите усмивки и ги раздават обилно на минаващите край Спортна зала „ Младост “. В червенобяло са и буквите, изписващи името на града ни – като голяма мартеница, наричаща здравето и ведрият мартенски дух да ни поведат към слънцето и пролетта.

Инициативата на Община Нова Загора по първи март беше подкрепена от НЧ „ Деско Кръстев – 1902 ” с. Асеновец и Детска театрална и кино школа „ Тракия Вижън “.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР