Прословутите германски наденички с къри сос, известни още като къривурст,

...
Прословутите германски наденички с къри сос, известни още като къривурст,
Коментари Харесай

Германските наденички с къри станаха на 70 г.

Прословутите немски наденички с къри сос, известни още като " къривурст ", означават през днешния ден своя 70-ти рожден ден. Няколко града претендират за отечество на специалитета, като най-вероятно това е Берлин. Там е записано първото подготвяне на наденички с кетчуп и къри. От 1949-та вурстът е и неотменна част от немските избори, тъкмо както нашето кебапче.


Берлин това е духът на " синия ангел " Марлене Дитрих и къри колбаса. Наденичките имат 1500 разновидности, тази е измежду най-популярните. За нея има ария, има и музей, обичана е на някогашните канцлери Шрьодер и Кол, само че най-много е измежду главните храни на германците. Неповторимият му усет се дължи на соса и подправките.
Марко Мюлер: Толкова е вкусно, че мога да го хапвам всеки ден.Бруно Адлунг: Наистина, мислех че е по-стар от 70 години. Не знаех. Поздравления тогава.
Вурст се продава и ще продължава да се продава на всички места. Отдавна към този момент има вегетариански вид, био-версия или се предлага с пържени сладки картофи. Времената се менят, само че къри вурстът продължава историята си.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР