Промяната цели във всяко едно училище и детска градина да

...
Промяната цели във всяко едно училище и детска градина да
Коментари Харесай

СОС прие предложението на БСП в учебните заведения да има психологични кабинети

Промяната цели във всяко едно учебно заведение и детска градина да има разполагаем, които да работят с учители, родители и деца, посочи Албена Кръстева.
одобри предлагането на групата на „ Българска социалистическа партия за България “ за обезпечаване на психични кабинети в учебните заведения и детските градини в София, което беше направено от общинския консултант Албена Кръстева. От общо дали своят вот 56 общински съветници, „ За “ бяха 51, срещу – 5, а въздържали се нямаше.
„ Стратегията би трябвало да бъде съобразена с смяната на изискванията, в които се образоват децата и тази година - Коронавирус онлайн образованието с което се редуват присъственото “, сподели тя.
„ Онлайн образованието нанася физиологични и психични обучителни усложнения на учениците, което постанова един по-задълбочен прочит на написаните в тактиката действия. Децата се обездвижват, затруднява се връзката сред тях, лимитират се игрите навън, което е доста значително за тяхното развиване. Също по този начин има статистика за повишение на насилието “, посочи Кръстева.
„ В мярка 3.26 от проекта за деяние за реализацията на тактиката по отношение на повишение на грижите и предварителната защита на здравето измежду децата, учениците и работещите в структурите на столичното обучение, ние предлагаме обезпечаване на здравни и допълнение на психични кабинети “, изясни общинският консултант.
Кръстева съобщи, че смяната цели във всяко едно учебно заведение и детска градина да има разполагаем психолози, които да работят с учители, родители и деца, нуждаещи се от помощ за превъзмогване на психичен дискомфорт, подбуден от онлайн Коронавирус образованието.
„ Коронавирус онлайн образованието затруднява връзката и лечението с логопеди и ресурсни учители. Призоваваме в листата, който са изготвили в Дирекция „ Образование “ за налични логопеди и психолози в учебните заведения, в които няма, да бъдат обезпечени такива експерти “, добави още Кръстева.
„ Също по този начин не е неприятно да се изследва и неналичието на техническо съоръжение и да се обезпечават децата от обществено слаби фамилии, с цел да може да се образоват онлайн “, добави още Албена Кръстева.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР