Промяна в позицията на „Има такъв народ“. Партията, която до

...
Промяна в позицията на „Има такъв народ“. Партията, която до
Коментари Харесай

„Има такъв народ“ поканиха на преговори всички, освен ГЕРБ


Промяна в позицията на „ ИТН “. Партията, която до оня твърдеше, че няма да договаря със „ статуквото “ и че няма да прави обединения, към този момент се отвори за диалози с съвсем всички в Народното събрание. Стана ясно, че от Има Такъв Народ ще поканят на съвещания преди съставянето на кабинет, всички парламентарни групи, с изключение на ГЕРБ.

Пред БиТиВи тази заран Филип Станев от Има Такъв Народ заяви, че партиятае подготвена да договаря с всички, без ГЕРБ. Той не даде никакви детайлности кои ще са главните тематики по време на диалозите, като единствено посочи, че срещите ще се проведат до края на седмицата.

Станев изясни, че няма по какъв начин да имат диалог с ГЕРБ, тъй като всичко, което е станало в България в последните години, в това число и в стопански проект, е заслуга на ГЕРБ. Той обаче счита, че Движение за права и свободи няма връзка с тези процеси. По думите му обаче трите партии на митинга " ИТН ", " Демократична България " и " Изправи се.БГ! Ние идваме! " нямат болшинство от 121 и по тази причина се е наложило да има диалози и с Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи.

В отговор на въпрос за какво са поканили и Движение за права и свободи той сподели: " В името на желанието на тези жители за непоклатимост се постанова да се проведат тези съвещания. "

Засега останалите партии не са коментирали публично поканите.

Зам.-предсадетлят на Българска социалистическа партия Кристиан Вигенин разяснява през днешния ден, че партията му няма да даде безусловна поддръжка на кабинет на Има Такъв Народ.По думите му партията ще поддържа държавно управление, в целите на което има цели на левицата. Българска социалистическа партия са изрично срещу приватизация на Българската банка за развиване и концесиониране на автомагистралите.

Има доста цели, по които вижданията на " Демократична България " съответстват с тези на " ИТН ".Това пък разгласи пред Българска национална телевизия Надежда Йорданова, зам.-председател на парламентарната група на " Демократична България ".

Тя още веднъж акцентира, че Демократична България не държи на постове, а упорства по време на идните диалози да се поемат ясни задължения за осъществяване на избрани цели, главният измежду които е дълбоката правосъдна промяна.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР