Промивка на резервоарите на голяма бензиностанция, замърсила дерето на река

...
Промивка на резервоарите на голяма бензиностанция, замърсила дерето на река
Коментари Харесай

Разкриха причината за петролното замърсяване на река Ахелой

Промивка на резервоарите на огромна бензиностанция, замърсила дерето на река Ахелой, където по-рано през днешния ден бе открит нефтен разлив, настояват локални поданици. Слухът се разнася от уста на уста и локалните са уверени, че това е повода за замърсяването, написа Флагман бг.

Бензиностанцията един път годишно " прочиствала " резервоарите си и очевидно водата е отишла в дерето, уверени са хората в Ахелой.

" Категорично не е това повода. Проверихме сигнала. Става въпрос за разлята туба с бензин ", сподели пред шефът на Регионална инспекция за опазване на околната среда Бургас инж.Тонка Атанасова.

" Колегите от Басейнова дирекция са ревизирали разлива, който към този момент се разчиства - няма забележим пласт. В момента се намирам на мястото. Нямаме никакви учредения да считаме, че замърсяването е от намиращата се наоколо бензиностанция ", съобщи инж. Тонка Атанасова.

По всяка възможност става въпрос за туба бензин, разлята несъзнателно от лодка. Няма място за суматоха, безапелационни са от Регионална инспекция за опазване на околната среда.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР