Променяме начина на обучение, изпитите и контрола на младите водачи.

...
Променяме начина на обучение, изпитите и контрола на младите водачи.
Коментари Харесай

Променят начина на обучение и изпитите на младите водачи

Променяме метода на образование, изпитите и контрола на младите водачи. Това съобщи заместник-министърът на превоза Ангел Попов във вторник по време на конференцията „ Заедно за по-безопасни пътища “, проведена от Съюза на българските автомобилисти.

Ангел Попов посочи, че от повече от една година работи модерна система за надзор на теоретичните изпити, така наречен „ бели стаи “. Той добави, че фрапантно са намалели опитите за нерегламентирано взимане на изпити, като се виждат обособени случаи, при които лица с подправени персонални карти се явяват вместо съответни претенденти. „ За да се оправим с този проблем, сме оборудвали изпитващите със специфични средства за различаване на подправените персонални карти. Предстои да свържем нашата системата с тази на Министерство на вътрешните работи, тъй че при сканирането на персоналната карта автоматизирано да се ревизира дали е подправена “, сподели още заместник-министърът. Работи се и по смяна на изпитните въпроси, като планираме да понижим броя на въпросите и да въведем втора част на изпита, в която да има видео проблеми, които да тестват реакцията на изпитваните, съобщи още той.

По отношение на пунктовете за механически прегледи, заместник-министър Ангел Попов разгласи, че контролът е затегнат и на доста пунктове са наложени наказания, а други са затворени. Основните нарушавания са непозволено прекосяване на механически неизправни коли и допускане на такива с неплатени налози. ИА „ Автомобилна администрация “ стартира да анулира удостоверенията за техническа редовност, издадени в нарушаване. Заместник-министърът съобщи още, че в част от пунктовете се подменят камерите за видеонаблюдение с по-добри и се конфигурират спомагателни, като това ще обхване всички.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР