Променя се концепцията при определяне на цената и кубиците Общинският

...
Променя се концепцията при определяне на цената и кубиците Общинският
Коментари Харесай

Общинският съвет на Созопол с важно решение за дървата за огрев

Променя се концепцията при установяване на цената и кубиците

Общинският съвет на Созопол въвежда нова цена на дървата за огрев. Променя се напълно концепцията при установяване на цената и кубиците. Решението бе взето на днешното пето постоянно съвещание на локалния парламент. 
Така наречената обществена цена от 54 лв. става 69 лв. с Данък добавена стойност на куб. и се усилва количеството, което може да се закупи – от 4 на 5 кубика. 

Общинските гори са на сериозния най-малко и с цел да може да задоволи нуждите на популацията и количеството да бъде до 5 кубика, кметът Тихомир Янакиев е разговарял с държавните горски стопанства да дават недостигащите кубици, които работят на по-високи цени. Затова се образува междинна цена сред тази на държавното и общинското горско стопанство.

Свободната цена на кубик е 80 лв. с Данък добавена стойност. 

И двете цени се отнасят единствено за поданици на Созопол, които живеят по непрекъснат адрес на територията на общината. 

Председателят на Общинския съвет Станимир Андонов предложи да се сформира Комисия, в която да вземат участие експерти от Общината, локалния парламент, както и от общинското горско стопанство. Тяхната задача да бъде да изработят критерии за таргетиране на нуждаещите се от дърва на обществена цена. След като се одобрят, да бъде направена разпоредба, която да дефинира кой има право да получава дърва на обществена цена. 

На днешната сесия бяха избрани и възнагражденията на кметовете и кметските наместници в община Созопол. Какви заплати ще получават те - очаквайте във Флагман.бг. А при започване на съвещанието нов общински консултант от Българска социалистическа партия постави клетва. Деница Георгиева влиза в локалния парламент на мястото на Андрей Николов, който стана заместник-кмет. Деница Георгиева е уважавана персона в Созопол. Тя работи на висока позиция в банков клон в морския град. За първи път става част от състава на Общинския съвет. Георгиева не е член на Българска социалистическа партия, а влезе в листата на алените от гражданската квота. 
 Деница Георгиева от Българска социалистическа партия постави клетва на днешното съвещание на ОбС-Созопол

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР