Промените в Закона за обществените поръчки провали процедурата за изграждането

...
Промените в Закона за обществените поръчки провали процедурата за изграждането
Коментари Харесай

Промени в закона провалиха поръчката за нов мост на натоварен път в Пловдивско

Промените в Закона за публичните поръчки провали процедурата за построяването на нов мост на пътя Хисаря – Калояново.  В началото на месеца от  Областно пътно ръководство  - Пловдив е пуснаха поръчка за построяването на оборудването, което се намира сред Гара Калояново и село Калояново.  Прогнозната стойност за построяването новото оборудване  бе 1,43 млн. лв. без Данък добавена стойност, а срокът за подаване на предложения бе 28 февруари.
Прочетете още
С решение от 15 февруари обаче зам.-шефът на АПИ инж. Йордан Вълчев приключва поръчката. Причината е, че възложител е бил началникът на ОПУ – Пловдив Петър Попов. С новите промени на Закон за обществените поръчки е обещано, че възложители на поръчки могат да бъдат единствено ръководителите на главните звена и техните заместници. Второстепенните разпоредители с бюджетни средства, каквито са ОПУ – Пловдив, не могат да пускат независимо поръчки.

Така се чака нова процедура, която непосредствено да бъде пусната от началника на АПИ или неговите заместници.

В прекратената поръчка бе записано, че финансирането е обезпечено от бюджета на АПИ.

Съществуващото оборудване на пътя над р. Пикла е с монолитна стоманобетонова структура с два отвора с размери по 14 м и обща дължина 30 м. Габаритът е 4 метра,  като не разрешава да се разминат два автомобила. Стесненият габарит на пътя е сигнализиран с пътни знаци. Той е построен от каменна зидария и не отговоря на условията на настоящата нормативна база. Необходимо е създаване на ново оборудване на мястото на съществуващото, което  ще бъде с две платна, за  да не се постанова да се изчакват колите.

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР