Промените в учебните ръководства в държавните училища в окръг Хилзбъро

...
Промените в учебните ръководства в държавните училища в окръг Хилзбъро
Коментари Харесай

Флорида цензурира Ромео и Жулиета в училище заради пасажи със сексуални намеци

Промените в образователните управления в държавните учебни заведения в окръг Хилзбъро бяха направени в сходство с новото законодателство на щата Флорида, което лимитира образователни материали, " съдържащи порнография или неприлични изображения на полово държание " по дифолт, написа Българска телеграфна агенция.

Сред другите аргументи за измененията са преразгледаните щатски правила на преподаване и напъните да бъдат накарани учениците да четат по-широк набор от книги по обновените конспекти за държавните изпити, оповестиха окръжните учебни управляващи.

В няколко пиеси на Шекспир има недвусмислени каламбури и подмятания, а в " Ромео и Жулиета " се подразбира, че основните герои са осъществили предбрачен полов акт, отбелязва АП по отношение на доводите за гореспоменатото решение. Оригиналните текстове на шекспировите творби ще бъдат налични за разглеждане в медийните центрове към учебните заведения, прецизираха от учебния окръг, който покрива региона на град Тампа.

" Преди всичко би трябвало да е ясно, че ние не сме изключили Шекспир от колежанската си образователна стратегия . Учениците ще имат пред себе си книгите му, от които ще четат избрани фрагменти ", гласи изказването.

" Ръководствата на образователните стратегии биват от време на време преработвани и подобрявани в хода на образователната година, с цел да отговорят на заложените правила на щата и на настоящия закон ", се добавя в текста.

Решението в Тампа е последното следствие от закона, признат от Законодателното заседание на щата Флорида, което през последните две години е следено от републиканците и е подкрепяно от губернатора Рон Десантис (сега претендент за президентската номинация на Републиканската партия - бел. ред.). Първият закон, именуван от критиците " Не казвай гей ", беше признат предходната година. Той забраняваше разискванията по време на час в долните класове на половата ориентировка и половата еднаквост.

Вторият закон, утвърден тази година, разшири обсега на възбраната и за горните класове. Освен това той не разрешава на възпитаници и учители да употребяват местоимения, които не подхождат на биологичния пол на даден субект, и прави по-строга процедурата, по която хората могат да оспорват написаното в учебните учебници. Тогава законодателите от Републиканската партия споделиха, че задачата на законопроекта е да резервира децата от допир със полово наличие.

Подчертавайки объркването по отношение на това кое е разрешено в учебните заведения, съветникът по образованието на щата Флорида Мани Диас сложи през вчерашния ден " Ромео и Жулието " в своя лист с книги, които той предлага за четене на учениците през този месец.

" Препоръчаните книги за четене за този месец оферират многообразие от текстове, които учениците ще намерят за вдъхновяващи и които ще разпалят любовта им към грамотността ", сподели Диас.

В Лейк Каунти, в региона на Орландо, учебният окръг анулира решение, взето в отговор на закона за родителските права в образованието, именуван от критиците му " Не казвай гей " и целящо да ограничи достъпа до известна детска книга за двойка мъжки пингвини, които измътват и отглеждат дружно пиленце.

Училищният съвет в Лейк Каунти и представителите на образованието към щатската администрация на Флорида внесоха предходната седмица до федерален арбитър искане за преустановяване на дело по Първата корекция на конституцията на Съединени американски щати, заведено през юни от възпитаници и от създателите на въпросната детска книга " И с Танго стават трима " (Питър Парнел и Джъстин Ричардсън - бел. ред.). Искът е ориентиран против новите закони във Флорида. В петък учителите от Лейк Каунти и чиновниците от щатския департамент за образованието оспориха делото с аргумента, че възрастовите ограничавания за четене на " И с Танго стават трима " са били анулирани с решение на департамента, от който излиза наяве, че новият закон важи единствено за образователните часове, само че не и за учебните библиотеки.

В книгата на " И с Танго стават трима " се споделя история по автентичен случай, в която двойка мъжки пингвини в зоологическата градина в нюйоркския Сентръл парк се пробва да измъти камък с формата на яйце. Тогава гледач в зоопарка взима същинско яйце от двойка мъжки и женски пингвин и им го оставя. Излюпеното от мъжките пингвини пингвинче е кръстено Танго и е отгледано от двойката мъжкари. Произведението е в листата на Американската библиотечна асоциация със стоте най-подлежащи на цензура книги за последното десетилетие.

Законът " Не казвай гей " стана основа на спора сред " Уолт Дисни " и претендента за президентската номинация на републиканците Десантис, като трансформира войните в областта на културата в движеща мощ на неговата акция. Губернаторът и законодателите републиканци взеха под надзор управата, под чиято пълномощия е седалището на " Уолт Дисни Уърлд ", откакто от " Дисни " обществено се опълчиха на закона.

Колежанският училищен съвет отхвърли да промени програмата на своя курс по логика на психиката за напреднали, с цел да съблюдава новия закон, без значение че в него са залегнали тематики за половата еднаквост и половата ориентировка. Колежанският ръб разгласи предходната седмица, че се надява преподавателите във Флорида да съумеят да изкарат цялостния си курс.

И до момента в който учениците в доста учебни окръзи се приготвят още веднъж да влязат в класните стаи тази седмица, остава неразбираемо дали всички промени в образователната стратегия ще дават отговор на законовите разпореждания, отбелязва Асошиейтед прес.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР