Промените в общинската наредба за организация на движението, с която

...
Промените в общинската наредба за организация на движението, с която
Коментари Харесай

И правната комисия одобри новите правила за ел. тротинетки във Варна

Промените в общинската разпоредба за организация на придвижването, с която се вкарват нови правила за електрическите тротинетки във Варна, беше във фокуса на днешното съвещание на Правната комисия към локалния парламент.

Промените в наредбата се вършат по предложение на групата на ГЕРБ и плануват ограничаване на скоростта на електрическите транспортни средства до 25 км/ч. Водачите няма да има право да ги ръководят по тротоари, в паркове, градини, площади, детски площадки, както и площи, предопределени единствено за пешеходци, като се изключи обозначените за това места.

Съветниците дадоха единодушието си промененият документ да влезе в действие след приключване на периода за установяване на местата за паркиране на тротинетките, за който беше решено да е тримесечен, както и след разгласяването на наредбата посредством публикуването ѝ на интернет уеб страницата на Общинския съвет.

Гласувано бе също контролът по осъществяване на документа да се реализира от „ всички органи, които са овластени да правят надзор по реда на Закона за придвижване по пътищата и по актуалната разпоредба, избрани със законов нормативен акт “.

Документът беше разискван всъщност от Транспортната комисия и от ПК „ Обществен ред, сигурност и сигурност на придвижването “. Предстои да бъде импортиран за гласоподаване от локалния парламент.

Друга точка от дневния ред бе предложение от общински съветници от коалиция „ Продължаваме промяната – Демократична България “ по отношение на анулация на решения на предходния Общински съвет и предоставяне на единодушие за безплатно прекачване на страната на притежаваните от Община Варна акции от капитала на „ Международен панаир – Пловдив “ АД. В зала „ Пленарна “ беше изтъкнато, че по проблема има заведени правосъдни производства и до момента в който не приключат, няма по какъв начин Общински съвет – Варна да вземе законосъобразно и правно издържано решение. Гласуването на предлагането беше отсрочено за след привършване на делата с влезнало в действие правосъдно решение.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР