Промените в НК и ЗДвП, които целят конфискацията на МПС

...
Промените в НК и ЗДвП, които целят конфискацията на МПС
Коментари Харесай

Експерти: Адвокатски кантори пълнят гушите от конфискуваните коли

" Промените в Наказателен кодекс и ЗДвП, които целят конфискацията на МПС след приложимост на алкохол и опиати, обслужват само и единствено адвокатските адвокатски фирми, предлагащи възмездно отбрана на всички систематични извършители /джигити/ по пътищата на България ", обявиха още от организацията.

" От една страна, ще се лишават МПС благосъстоятелност на водачите, които са използвали алкохол или опиати по време на шофиране, а въпреки това, в случай че същият този водач убие някого на пътя единствено съдът може вероятно да отнеме МПС в интерес на страната. В този случай е налице освен почва за законодателен безпорядък, само че и юридически парадокс ", показват още от института.

" Експертите на Института за пътна сигурност в продължение на две години оферират да се влияе на пътните хулигани по същия метод, по който влияем на футболните хулигани. Налагането на санкции в ЗДвП като пробационния надзор, задържане в поделенията на Министерство на вътрешните работи и полагане на безплатен труд в интерес на обществото ще влияят на всички участници в придвижването по пътищата. Основният акцент пада върху предварителната защита, като главен инструмент за понижаване жертвите по пътищата на България ", акцентират още от института.

Според тях, в продължение на две години депутатите от пет национални събрания отхвърлят да се произнесат по направените оферти, само че " през днешния ден те за следващ път сътворяват законодателен безпорядък, посредством който целят да лишават публичното напрежение породило се от неспособността на няколко държавни управления да се оправят с войната по пътищата ".

" По този метод депутатите си обезпечават политическо време, само че с дейностите си цинично показват, че не им пука за жертвите от ПТП, както из опциите да се избегнат такива. Промените в Наказателен кодекс са направени без разбор на данните и липсва оценка на въздействието или по-ясно казано - какъв резултат се чака от признатите промени ", обявиха още от неправителствената организация.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР