Промените в начина на живот, свързани с родителските грижи, често

...
Промените в начина на живот, свързани с родителските грижи, често
Коментари Харесай

Родителите качват килограми от грижи

Промените в метода на живот, свързани с родителските грижи, постоянно водят до наддаване на телесно тегло, са открили специалисти от Кеймбридж. Специалистите анализирали резултатите от десетки предходни изследвания, наблюдавали телесното тегло на участнички на възраст сред 15 и 35 години. Оказало се, че дамите, които нямат деца, наддават към 7 кг и половина за 5-6 години. Майките обаче качват спомагателни 1,3 кг към увеличеното с въпросните 7,5 кг телесно тегло.

Изтощените родители е по-малко евентуално да правят физически извършения и по-вероятно да похапват нездравословни храни. Изследването, оповестено в Obesity Reviews, разкрило също, че назначението на работа и постъпването в университет са други две основни събития в живота, които водят до наддаване на телесно тегло. Фактът, че даден мъж е станал татко, не води до увеличение на телесното му тегло, са установили учените.

Майчинството е обвързвано със 17-процентно увеличение на показателя на телесна маса спрямо този на бездетните дами. Експертите наблюдавали също наддаването на тегло у представителките на нежния пол през преходния интервал сред довеждане докрай на гимназия и постъпване в университет или наемане на работа. Девет изследвания посочили, че напускането на междинния курс на образование е обвързвано с понижаване на осъществяваните от дамите умерени до тежки физически извършения със 7 минути на ден и на физическата интензивност на мъжете с 16,4 минути за същия интервал. Промените са най-големи при приемане във вуз: продължителността на умерените до тежки физически извършения намаляла с 11,4 минути на ден.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР