Промените в Конституцията влязоха за първо четене в Народното събрание.

...
Промените в Конституцията влязоха за първо четене в Народното събрание.
Коментари Харесай

Промените в Конституцията влизат за първо четене в Народното събрание

Промените в Конституцията влязоха за първо четене в Народното събрание. Депутатите от отрасловата комисия започнаха разискването на препоръчаните текстове.

Проектът за шестата корекция в главния закон беше импортиран през юли.

Основен акцент е правосъдната промяна, само че също по този начин ограничението на служебния кабинет и респективно - пълномощията на президента.

Предлага се той да избира министър председател единствено от три разновидността - ръководител на Народното събрание, ръководител на Конституционния съд или шеф на Българска народна банка.

„ Изменението не може да е конюнктурно и обвързвано с тясно партийните ползи. Важно е кое е потребно за страната “, сподели Радомир Чолаков от ГЕРБ.

„ Промените касаят правосъдната власт, независимостта на съда. Разделяме Висш съдебен съвет на два органа, съдийски и прокурорски “, уточни Никола Минчев от ПП–ДБ.

„ Ограничават се пълномощия на основния прокурор “, акцентира Надежда Йорданова ПП-ДБ.

„ Служебното държавно управление обслужва парламентарния модел. То преодолява рецесия зародила в сърцевината на модела сред Министерски съвет и болшинството. Защо президента? Защото е директно определен от народа “, съобщи правният секретар на президента Емилия Друмева.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР