Промените в Кодекса на труда влизат в сила след година,

...
Промените в Кодекса на труда влизат в сила след година,
Коментари Харесай

Парламентът прати хартиената трудова книжка в историята – дигитализираме се

Промените в Кодекса на труда влизат в действие след година, до тогава Национална агенция за приходите ще надгражда регистъра си

Хартиената трудова брошура отива в историята. Това реши Народното събрание (НС) с дефинитивно гласоподаване на промени в Кодекса на труда . Темата не провокира съществени диспути в пленарната зала през днешния ден. 

Коментар направи депутатът Б ожидар Божанов от ПП-ДБ, който е някогашен министър на електронното ръководство и е идеолог на измененията.

“На второ четене (окончателно) бяха признати промените, с които отпада хартиената трудова брошура ”, написа той във фейсбук.   “Те влизат в действие след една година, тъй че до момента в който Национална агенция за приходите надгради регистъра си в границите на тази година, ще продължим да представяме книжката, само че по-късно можем да я приберем в един бездънен долап и да забравим за нея.

Благодаря на всички, които поддържаха промените (от всички партии), на ръководителя на обществена комисия госпожа Сачева, на членовете на комисията, и на институциите, работодателските организации, синдикатите и професионалните организации, с които работихме месец и половина по текстовете на закона.

Стъпка по стъпка ще продължаваме да работим за дигитализацията на страната ”, добави Божанов.

 

Очаквайте детайлности

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР