Промените по данъчните закони са направени под предлог, че икономиката

...
Промените по данъчните закони са направени под предлог, че икономиката
Коментари Харесай

ГЕРБ: Кешовите плащания ще повишат административната тежест

Промените по данъчните закони са направени под претекст, че стопанската система ще се изсветли и събираемостта ще се увеличи. Ние считаме и множеството организации, които изпратиха своето мнение, споделят, че по този начин ще се усили само административната тежест за жителите, бизнеса и приходните организации, които би трябвало да ги извършват. Това сподели депутатът от ГЕРБ-СДС Александър Иванов пред публицисти в Народното събрание във връзка предлагането на финансовия министър Асен Василев и контра концепцията на " Възраждане " за промени в прага на кешовите заплащания.

“Ние се отнасяме с запаси към тях, ГЕРБ-СДС не поддържа нито един от законопроектите и в отрасловата комисия. Същото е и отношението ни към ограничението на прага на разплащанията в брой ", уточни той. “ГЕРБ е политическата мощ, която преди повече от 10 години вкара този предел за ограничение на разплащанията в брой. Той извърши и продължава да извършва функционалността си ", добави Иванов. 

Оставяме на страна, че държавното управление пристигна и завоюва изборите с обещанието, че няма да подвига налозите по никакъв мотив, а все пак тези данъчни закони стартират и свършват с повдигане на налозите както за корпоративни клиенти, по този начин и за нас като частни лица. Това съобщи в Народното събрание пред публицисти националният представител от “Възраждане " Цончо Ганев. 

“Стигаме до пътя, по който да се лимитират кешовите заплащания. Към момента имаме предложение за понижаване на кешовите заплащания от 10000 на 5000 лв. ", уточни той.

По думите му липсва точна и ясно аргументация за какво това се прави и какви ще са резултатите.

“Няма никакъв разбор. Това е меко казано рисково за нас, тъй като с едно натискане на копче, когато нямате опция за кешови заплащания, всеки може да бъда занулен, в случай че не е комфортен на дадения ръководещ ", счита Ганев.

Според депутата бизнесът и всеки един от нас когато би трябвало да прави заплащане ще заплаща доста по-големи налози.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР