Промени в Закона за обществените поръчки може да предизвикат хаос

...
Промени в Закона за обществените поръчки може да предизвикат хаос
Коментари Харесай

Маджаров: Ако НЗОК прави процедурите по Закона за обществените поръчки, ще има болници за бедни и за богати

Промени в Закона за публичните поръчки може да провокират безпорядък в опазването на здравето, сигнализират лекари. Ако бъдат признати, НЗОК ще би трябвало да подписва контракт с всички лечебни заведения и персонални лекари посредством публични поръчки. 

" Ако здравната каса организира процедурите за избор на персонален доктор, експерт, медикаменти и всички неща, които се обезпечават от пакета, обезпечен на здравноосигурените лица, по разпоредбите на Закона за публичните поръчки, водещо ще е цената и за всичко това ще се класират тези, които подсигуряват най-ниска цена. А такава могат да дадат тези, които се правят оценка най-ниско, купуват най-евтини медикаменти и консумативи ", изясни в ефира на  д-р Иван Маджаров, ръководител на УС на Българския лекарски съюз.

По думите му, всеки здравноосигурен пациент, в случай че до момента е можел да избира всред всички лечебни заведения и общопрактикуващи лекари, в този момент ще би трябвало да се задоволи с по този начин наречения " приближен сервиз " - НЗОК ще му каже, че му покрива лекуването в 3 лечебни заведения, в останалите е негов проблем, изясни ръководителят на Българския лекарски съюз. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР