Промени в тържните процедури за плажовете у нас предвиждат от

...
Промени в тържните процедури за плажовете у нас предвиждат от
Коментари Харесай

Министерство на туризма предлага МВР, КПКОНПИ и ДАНС да наблюдават търговете за плажовете у нас

Промени в тържните процедури за плажовете у нас плануват от Министерството на туризма. Тази година предстоят 20 нови търга за отдаване чартърен на плажни линии у нас за период от 5 години.

" Време е да сложим още една предстояща промяна. За да е подсигурява прозрачността, тържните процедури към този момент ще бъдат с очевидно наддаване. Офертите ще са обществени пред всички. Ще отпадне изискването цената да се предлага в запечатани пликове. Ако претендент не се яви на търга, той ще бъде отстраняван ", съобщи министърът на туризма Зарица Динкова.



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Наблюдатели на търговете ще бъдат представители на Министерство на вътрешните работи, КПКОМПИ и ДАНС. Министърът на туризма Зарица Динкова показа тържните процедури, при които ще се отдават морските плажове.

" В началото на мандат установихме два съществени казуса. Първият - по какъв начин се харчат средствата за маркетинг и реклама. С реализацията на нов план сме въвели нов европейски модел. Вторият проблем е отдаването на плажовете на търг ", изясни министърът.

Наемните цени ще се дефинират по методика поради разликите на обособените плажове. Наддаването ще стартира от 10% от в началото оповестената цена на плажа като това се трансформира в стъпка за наддаване. Когато се яви единствено един претендент, търгът ще се отсрочва с 2 часа. Ако още веднъж не се яви втори, тогава процедурата се анулира и се публикация нов търг.

Няма да има смяната в цените на чадъри и шезлонги. Преди сезона те ще бъдат оповестени на уеб страницата на министерството, сподели още Зарица Динкова.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР