Проливните дъждове все повече заприличват на тестови полигон, при който

...
Проливните дъждове все повече заприличват на тестови полигон, при който
Коментари Харесай

След новините: Причините за наводненията и какво губим от тях?

Проливните дъждове от ден на ден замязват на тестови полигон, при който излиза наяве, че някой не си е научил урока. В който съвсем постоянно пропуските на един унищожават съграденото от различен. Така беше през предходната година, и по-миналата година, и по-миналата. И в този момент е по този начин. Щетите от последните наводнения в Берковица, Врачанско, Видинско са показателни.

Вярно е, че от небето се изля голямо количество вода. Но дъждовете по мащабите си надалеч не са невиждани. Още повече – те и всички опасносности за хората след тях би трябвало да са планувани и разказани в районните проекти за ръководство на рисковете. И препоръчаните ограничения там би трябвало да изпреварят и да минимализират всички вреди. Но те от дълго време не са обновени, а и 90 % от плануваното не е изпълнено.

Като в проектите за Берковица. Мерки, най-малко на хартия, не липсват. Част от дейностите пък ни завъртат в обаян кръг – врени, само че законни. Законни, само че нездравословни. Като сечта и почистването на реките.

Причините за наводненията и какво губим от тях са тематика и на " След новините ". Анализът е на Айше Сали и оператора Мирослав Милков.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР