Проливните дъждове през последните дни предизвикаха катастрофални наводнения в Западна

...
Проливните дъждове през последните дни предизвикаха катастрофални наводнения в Западна
Коментари Харесай

Спасителните акции след проливните дъждове в Япония продължават

Проливните дъждове през последните дни провокираха пагубни наводнения в Западна Япония. Вече се оповестява за 80 жертви и за 40 души в неопределеност. Властите подредиха на два милиона души да се изтеглят. Предполага се, че няколко милиона са били принудени да изоставен домовете си. Спасителни екипи поставят старания, с цел да оказват помощ на бедстващите хора.


Япония не е преживявала сходно нещо, споделят метеоролозите. През последните дни в някои западни региони се изсипа три пъти повече дъжд от нормалното количество за юни. Заради следствията управляващите правят оценка обстановката като извънредно рискова.
Йошихиде Суга, основен секретар на японското държавно управление: Заради рекордните превалявания в някои елементи на страната реките преляха и това докара до огромни наводнения и свличания на земни маси в доста региони.
Много хора, попаднали в клопката на наводненията, обезверено махат за помощ от покриви и балкони на къщи. В избавителните акции вземат участие военни лодки и 40 хеликоптера. Стотици хиляди хора бяха принудени да изоставен домовете си. Някои осъзнават, че това е щастливо освобождение.

Избягах и зарязах всичко вкъщи.
В доста региони има потребност от снабдяване на неща от първа нужда.

У дома няма вода за пиянство.
Особено тежко е наранена префектура Окаяма на главния остров Хоншу. Японското държавно управление сформира спешен щаб, както става при тежки трусове. Спасителните екипи вършат всичко по силите си, с цел да изтеглят в сигурност повече хора, тъй като на следващия ден се чакат нови проливни дъждове в три префектури.

 81 са към този момент починалите при наводненията в Япония, над 50 индивида са в неопределеност 81 са към този момент починалите при наводненията в Япония, над 50 индивида са в неопределеност
81 са към този момент починалите в Япония, откакто проливни дъждове предизвикаха огромни наводнения и свлачища. Над 50 индивида остават в неопределеност, заяви национ...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР