Проливните дъждове днес наводниха много населени места в Северозападна България.

...
Проливните дъждове днес наводниха много населени места в Северозападна България.
Коментари Харесай

Наводненията в Северозапада: Евакуираха хора в Лиляче и Криводол

Проливните дъждове през днешния ден наводниха доста обитаеми места в Северозападна България. Частично бедствено състояние оповестиха във врачанското село Лиляче. Наводнени са десетки домове и два от изходите за селото са затворени.

Затворени остават изходите е село Лиляче в посока Враца и Криводол. Възможен маршрут е през село Чирен. Десетки къщи са наводнени, има и евакуирани хора. Поражения има по инфраструктурата. Всички екипи на пожарната работа са в селото.

" Положението е много съществено. Пътят сред Враца и Криводол е затворен сега, защото огромна част от него е залят под вода. Имаме десетки наводнени къщи в село Лиляче и евакуирани хора от тях. Имахме сериозно равнище на язовир " Агов дол ". Започна изпускането от всички сифони на водата от там. В момента равнището спада, надяваме се да успеем да овладеем обстановката и във връзка с него. Проблем имаше и на входа на Криводол. Там имаше евакуирани трима индивида, които безусловно бяха заляти от приливна вълна ", съобщи Георги Митов - регионален шеф на Враца.

Във Врачанско са наводнени още Криводол, Борован и Чирен. В Монтанско са наводнени селата Гаганица и Брусарци..

Вижте повече в директното включване на Мирослава Георгиева
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР