Проливни дъждове в четвъртък, последвали продължителна суша, превърнаха улиците в

...
Проливни дъждове в четвъртък, последвали продължителна суша, превърнаха улиците в
Коментари Харесай

Проливни дъждове отнасят хора по улиците на Испания

Проливни дъждове в четвъртък, последвали продължителна суша, трансфораха улиците в реки в градовете по средиземноморското крайбрежие на Испания.

В Молина де Сегура, в югоизточния район на Мурсия, фрагменти разпостранени в обществените медии демонстрират по какъв начин момче е изхвърлено от количката си, до момента в който майка му се пробва да прекоси наводнена улица. Детето и майката бяха изтеглени на безвредно място от инцидентен минувач.

Друг член на това семейство се опита да пресече наводнението за повторно, само че инцидентни минувачи се намесиха, с цел да го спрат.

В същия град още фрагменти демонстрират по какъв начин алена кола е пометена на към 50 метра надолу по улица, откакто мъж се опита да пресече надигащото се наводняване.

Обилни превалявания удариха и Централна Испания и в околноста на столицата Мадрид.

По-рано през седмицата испанските управляващи затвориха учебни заведения, университети и дневни центрове като защитна мярка, откакто дъждовете оставиха след себе си наводнени изби и потопени коли.

Въпреки че дъждът аргументи безпорядък и стопански вреди, той беше приветстван от мнозина в Испания, която беше на път да регистрира най-сухата пролет от 1961 година насам, съгласно държавната метеорологична организация AEMET.

Валежите в Испания сред 1 октомври и 23 май са били с 27% под междинното за интервала, съгласно AEMET.

Очаква се проливният дъжд да продължи и в петък. AEMET предизвести за насъбран дъжд от 12 сантиметра (5 инча) за 12 часа в петък в провинция Кастелон в югоизточния район на Валенсия.

Пожарните служби в Кастелон оповестиха, че най-засегнатите региони са градовете Беникасим, Оропеса дел Мар и Кабанес. Те споделиха, че са направили три избавителни интервенции и са обезпечили изпомпване в 27 случая.

Наводненията в Северна Италия по-рано този месец убиха минимум 13 души и оставиха към 23 000 без дом, като в същото време предизвикаха вреди за милиарди евро[**sorce_name**]
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР