Проливни дъждове удариха Обединените арабски емирства (ОАЕ), съобщи АП. Агенцията се

...
Проливни дъждове удариха Обединените арабски емирства (ОАЕ), съобщи АП.
Агенцията се
Коментари Харесай

Проливни дъждове удариха ОАЕ

Проливни дъждове удариха Обединените арабски емирства (ОАЕ), заяви АП.

Агенцията се базира на локални управляващи, които изнесоха данни, че единствено през днешния ден падналите превалявания са над годишната норма.

Водната буря докара до наводнение на пътища, както и на постройката и пистите на летище Дубай. Приемането на полети беше краткотрайно прекратено.

На фона на дъжда и мощния вятър в ОАЕ някои учебни заведения стопираха работа , а държавните чиновници започнаха да се трансферират на отдалечена работа, спешните служби започнаха работа по изпомпване на водата от улиците.

Проливни дъждове се следят и в Бахрейн, Катар и Саудитска Арабия, в прилежащия на ОАЕ Оман вследствие на неприятното време през последните дни са починали минимум 18 души, заключи АП.

Най-натовареният въздушен център за интернационалните пасажери в света, който очакваше повече от 100 полета във вторник вечерта, по-рано за малко прекрати активността си в хаоса, породен от бурята.

Дубай, финансовият център на Близкия изток, беше неподвижен от проливните дъждове, които предизвикаха наводнения в Обединените арабски емирства и Бахрейн, а в неделя и понеделник оставиха 18 жертви в Оман.

" Поради продължаващото изключително метеорологично събитие, което сега се следи в ОАЕ, Dubai International краткотрайно пренасочва входящите полети, които би трябвало да дойдат довечера... до момента в който неподходящата обстановка се усъвършенства ", съобщи представител на Dubai Airports.

Заминаванията ще продължат, сподели представителят, който по-рано предизвести, че пътищата към летището са претърпели огромни наводнения и прикани пасажерите да употребяват публичния превоз .

По-рано работата на летището беше прекратена за 25 минути, преди да бъде обновена. Непотвърдени фотоси в обществените медии демонстрираха самолети, които рулират през пистата, залята със стояща вода.

Подобни подиуми се повториха в Дубай и на други места в ОАЕ .

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР