Проливни дъждове се изсипаха в Югоизточна Австралия в петък, като

...
Проливни дъждове се изсипаха в Югоизточна Австралия в петък, като
Коментари Харесай

Предупреждения за наводнения след проливни дъждове в Сидни

Проливни дъждове се изсипаха в Югоизточна Австралия в петък, като в Сидни падна еквивалентът на съвсем едномесечен дъжд и провокира предизвестия за наводнения, като управляващите приканиха хората да заобикалят пътувания, които не са от първостепенно значение, и да останат на закрито, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

В Сидни, където живеят повече от 5 млн. души, са регистрирани 111 мм превалявания за 24 часа до петък сутринта, демонстрират данни на Австралийското бюро по метеорология. Това е малко по-малко от междинните превалявания от 121,5 мм за месец април.

Дъждовете могат да се засилят в петък с до 200 мм в някои райони, преди зоната на релативно ниско атмосферно налягане  да се реалокира на изток към Тасманово море в събота, заяви метеорологичното бюро.

" Това е значимо метеорологично събитие. Най-важно е в този момент да не поемате непотребни опасности, " съобщи по малкия екран министър председателят на щата Нов Южен Уелс Крис Минс.

Проливните дъждове повредиха оборудването на огромна железопътна гара в Сидни, което забави утринните пасажери.

Спасителните екипи в Нов Южен Уелс получиха повече от 500 повиквания, а седем души бяха избавени от наводненията. Бяха издадени предизвестия за няколко реки в източната част на страната.

Язовир Варагамба, който обезпечава 80 % от водоснабдяването на Сидни и сега е на към 96% от потенциала си, може да прелее  в понеделник, откакто бурята отслабне, оповестиха публични лица.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР