Проливен дъжд, придружен със силен вятър, нанесе щети в няколко

...
Проливен дъжд, придружен със силен вятър, нанесе щети в няколко
Коментари Харесай

Проливен дъжд и силен вятър нанесоха щети в 4 общини

Проливен дъжд, съпроводен със мощен вятър, нанесе вреди в няколко общини. Засегнати са Неделино, Златоград, Ардино и Кирково.

В община Неделино има голям брой паднали камъни, наноси и запушени водостоци по всички пътища от общинската пътна мрежа. Затворени пътища обаче няма, заяви кметът Боян Кехайов, представен от Българска национална телевизия.

В село Кундево няма ток от през вчерашния ден, като сега електричеството се възвръща. Наводнена е помпената станция под селото и са затлачени водоприемните шахти от наноси. Временно е прекратено подаването и на вода , добави Кехайов. Той посочи, че се работи по премахване на вредите.

В Село Оградна има голям брой запушени водостоци от придошлите води на реката и деретата, които са влачили клони.

Проливни преваляванията са предизвикали десетки вреди и в Златоград . Има паднали земни маси по пътя за селата Ерма река и Долен, както и за Граничен контролно-пропусквателен пункт " Златоград - Термес ". В централните градски елементи вятърът е повалил дървета и е изпочупил клони, заяви пред Българска телеграфна агенция зам.-кметът Елмира Угорлиева.

Наводнени са избените пространства и на жилищен блок в града, водата се изпомпва и все още.

Кметът на Ардино Изет Шабан заяви, че в село Бял извор е паднала подпорна стена. В няколко населени места електроподаването е прекратено.

Кметът на Кирково Шинаси Сюлейман изясни, че са получили голям брой сигнали от кметове на обитаеми места.

Има отнесени пътища. Няколко туристически каравани са били обърнати от мощния вятър, както и спирки в региона.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР