Проливен дъжд помогна за гасенето на горските пожари в Британска Колумбия в Канада

...
Пожарникарите в живописен регион на Британска Колумбия казват, че проливният
Коментари Харесай

Пожарникарите в живописен регион на Британска Колумбия казват, че проливният дъжд през нощта е помогнал за гасенето на горските пожари, които наложиха евакуацията на хиляди хора от канадската провинция

От Асошиейтед прес, 23 август 2023 г., 15:11

КЕЛОУНА, Британска Колумбия -- Пожарникарите в живописен район на Британска Колумбия казаха в сряда, че вали силен дъжд през нощта помогна за потушаването на горските пожари, които наложиха евакуацията на хиляди хора от канадската провинция, тъй като цената на опустошителните пожари стана по-ясна.

Длъжностни лица в южна Британска Колумбия казаха, че 174 имоти бяха частично или напълно повредени от пожарите, които бушуваха дни наред в долината Оканаган, заплашвайки градовете в района на Келоуна, лятна дестинация на около 90 мили (150 километра) северно от границата на САЩ.

„Нещата изглеждат добре“, каза началникът на пожарната в Западна Келоуна Джейсън Бролунд.

„Валя дъжд снощи и това е много положителен знак. Имахме около час дъжд. Това в комбинация с по-ниски температури и повишена влажност ще бъде тласък“, каза той.

Бролунд каза, че общо 84 имота са били частично или напълно повредени в Западна Келоуна и Westbank First Nation.

Ръководителят на пожарната Рос Кочерофски от противопожарния спасителен отдел на Северния Уестсайд каза, че неговият регион е „получил дъжд, и то много“ и това ще помогне с „почистването“ на пожарите от източната страна на езерото.

Kotscherofski каза, че 90 имота в неговия район за гасене на пожари са повредени или унищожени, въпреки че някои, включително Курорт Lake Okanagan се състои от множество структури.

Около 27 000 души в Британска Колумбия са получили заповеди за евакуация, като още 35 000 са под тревога, за да бъдат готови за евакуация в кратък срок .

На север, в Северозападните територии, кметът на Йелоунайф каза късно във вторник, че не е безопасно за жителите да се прибират в териториалната столица, но тя отбелязва, че градските власти работят по план за връщане. Пожар продължава да гори на около 15 километра (девет мили) от града. Повечето от 20 000 жители напуснаха по въздух или по шосе в края на миналата седмица.

Канада стана свидетел на рекорден брой горски пожари тази година, които предизвикаха задушаващ дим в части от САЩ

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР