Пролетта вече е тук! И с нейното идване започва събуждането

...
Пролетта вече е тук! И с нейното идване започва събуждането
Коментари Харесай

Пролетно събуждане за вашите сукулентни растения от Кактус Онлайн!

Пролетта към този момент е тук! И с нейното идване стартира събуждането на природата! Набъбват пъпките на плодовите дръвчета, кокичета и минзухари красят дворовете на къщите. А нашите оранжерии преливат от краските на сукулентите, погалени от първите ярки слънчевите лъчи.

Освен, че внасят хубост в домовете ни и офисите ни, сукулентите се нуждаят и от характерна грижа напролет. Те като че ли се пробват да наваксат изгубеното през зимния покой. Но преходът от едно положение в друго, би трябвало да става последователно и грижите за растенията би трябвало да бъдат верни. Освен това е доста значимо да се разбере разликата сред настъпването на календарната пролет и естествената пролет, съпроводена от топлота и задоволително слънчева светлина. Приемете нашите препоръки за грижите към сукулентите в този сезон като комплимент от

В случая със сукулентите е належащо изключително деликатно да се възобнови поливането, защото с първата топлота тласъкът за пролетен напредък в тях поражда заради насъбраните през зимата запаси. Самото растение ще ви подскаже по кое време би трябвало да се полива по-често. А като начало ви предлагаме в стаята да увеличите влажността на въздуха, като последователно пръскате по- малко сукулентите. В края на пролетта и лятото растенията би трябвало да се поливат към 1-2 пъти седмично, според от температурата на въздуха. Преди поливане проверете дали 2-3 см от горния пласт на почвата е изцяло пресъхнал.

С доста редки изключения сукулентите са светлолюбиви растения. Доброто осветяване има удобен резултат върху растежа и цъфтежа им. Те получават по-ярък цвят, стават по-плътни, не се удължават. Най-добре е да поставите растения на прозорци с южна, източна и югоизточна ориентировка. Не забравяйте, че растенията с восъчно или мъхесто покритие (ехеверии) понасят добре директната слънчева светлина, само че всички зелени сукуленти с гладки, незащитени листа (красула, хавортия, гастерия, алое, каланхое) би трябвало да бъдат малко засенчени.

Много сукуленти изискват добра вентилация на въздуха през лятото, тъй че, в случай че е допустимо, растенията могат да бъдат изложени навън през лятото. Те съвършено понасят както високи температури и слънчева светлина, по този начин и прохладните ветровити нощи. Основното в грижите ви е да се уверите, че растението не е сложено на течение.

Пролетта е най-хубавото време за торене на растенията. Ние използваме гранулираната форма на OSMOCOTE EXACT STANDART, който предлага за продажба и в онлайн магазина си.

Сукулентите постоянно се показват като образец за непретенциозни растения, за които можете да забравите за известно време. Отчасти е по този начин. Но, като всички живи същества, те изискват внимание и специфични грижи. Повече рекомендации по отношение на развъждането на сукуленти можете да получите от нашия екип КАКТУС ОНЛАЙН, на идните “ Дни на отворените врати”, които ще се проведат на 9-ти и 10-ти април (събота и неделя) от 10 до 17ч , на познатия ви адрес: с. Марково ( на 5км от гр. Пловдив), ул цар Иван Асен II №65, тел за контакт +359 88 515 2000. А през всички останали работни дни, от понеделник до петък (включително), може да ни посетите в комфортен за вас час, от 10 до 15,30ч.

Ще се радваме да бъдете наши посетители!

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР