Пролетта създава подходящи условия и настроение за нови забавления на

...
Пролетта създава подходящи условия и настроение за нови забавления на
Коментари Харесай

Етно Фестивал Наше Село вдига настроението във Владиславово

Пролетта основава подобаващи условия и въодушевление за нови занимания навън. Първото издание на Етно Фестивал " Наше Село " ще се организира в дните от 7-ти до 10-ти април в парк " Власислав Варненчик " и дава началото на поредност от събития, отдадени напълно на родните обичай, фолклор и просвета. 

Фестивалът има за цел да пресъздаде магията и чара на българското село, предоставяйки опцията да се срещнем от близко с нашите традиции и обичаи, да се доближим до корените си и да отпразнуваме началото на топлите дни с доста позитивни страсти.                

Посетителите на Етно Фестивал " Наше Село " ще имат удоволствието да схванат повече за майсторството на родните занаяти, да опитат от богатото многообразие от сладки и солени изкушения, приготвени по остарели и обичайни предписания. Организаторите плануват и специфични изненади за всички запалянковци, които изберат да посетят събитието, облечени в български носии.                   

Празничната атмосфера ще бъде допълнена от зрелищни нестинарски танци и специфична фолклорна стратегия с осъществявания онлайн. Ето и каква ще бъде тя:

08.04 (Петък) Изпълнения на школа за национално пеене " Фолклорна магия " - 18:30 часа;

09.04 (Събота) орк. Добруджански славей. - 17:30 часа;

10.04 (Неделя) - Акустичен фолклорен дует Маги и Марто - 18:30 часа, Нестинарско шоу - 20:00 часа.

Етно Фестивал " Наше Село " ни приканва да се откъснем от сивото и напрегнатото всекидневие и да си напомним уюта на положителните остарели времена в приятна компания. Етно фестивалът се реализира с поддръжката на регион " Владислав Варненчик " и на кмета Николай Костадинов.

Повече информация можете да откриете на настоящата фейсбук страница на събитието.                                                                                                
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР